Vinkit Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Helpot herkut joulukiireiden lomassa

Ihan kohta saa taas täyttää vatsansa kinkulla ja laatikoilla, rosollilla sekä silleillä ja silakoilla. Sitä ennen nautiskellaan vielä muutama päivä maukasta kotiruokaa.

Tällä viikolla tarjolla on muun muassa kookosmaidossa kypsennettyä lohipataa, näppärää uunibroileria sekä korealaista karamellipossua. Ja mitä muuta hyvää? Kurkkaa tästä viikon maukkaimmat herkut, jotka ilahduttavat takuulla koko perhettä.

Maanantai

Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto

Helppo

30-60 min

Viikko alkaa italialaisen tomaattikeiton voimin. Sen aineksetkin mahdollisesti löytyvät viikonlopun jälkeen jo valmiiksi kaapeistasi. Tähän keittoon upotat niin viinipullon pohjat kuin edellispäivän leivänkannikankin. Viimeistele ruoka parmesaanilla ja tuoreella basilikasilpulla, niin saat kevyeen keittoon lisää makua ja täyteläisyyttä.

kookos-lohipata

Tiistai

Kookos-lohipata

Helppo

30-60 min

Tiistain ruoassa maistuvat fenkoli, kookos, limetti ja korianteri. Koska kala kypsyy nopeasti, on kookos-lohipata mainio valinta erityisesti silloin, kun ruoan valmistuksessa nopeus on valttia, mutta maustakaan ei halua tinkiä hitustakaan. Tämän aasialaishenkisen padan kanssa maistuu niin riisi kuin nuudelitkin.

broileria ja papu-paprikariisiä

Keskiviikko

Broileria ja papu-paprikariisiä päivälliseksi

Keskitaso

30-60 min

One pot meals eli samassa padassa kypsyvät ruoat ovat jokaisen arkiruoanvalmistuksen kanssa kamppailevan mehevän maukas päiväuni. Juuri helpommaksi ruoanlaitossa ei pääse, sillä ruoka kypsyy uunissa kuin itsestään ja vapauttaa siten kädet arjen muihin askareisiin. Tällä kertaa broilerinkoipien kanssa samassa padassa kypsyy papu-paprikariisi. Kaverina maistuu maukas salaatti, joka syntyy suit sait sukkelaan omenasta, kurkusta ja pakasteherneistä.

broileri-pastasalaatti

Torstai

Broileri-pastasalaatti

Helppo

alle 30 min

Viikon pastaruoka kasataan salaatin muotoon. Broilerin ja pastan lisäksi sekaan sujahtaa vihreitä papuja, kalamataoliiveja sekä artisokansydämiä ja reilu kourallinen rucolaa. Ruoka syntyy nopeasti, jos edellispäivän aterialta jäi broileria tähteelle. Ruskista päälle vielä sipulia ja sekoita kaveriksi nopea kastike oliiviöljystä ja punaviinietikasta.

korealainen karamellipossu

Perjantai

Korealainen karamellipossu

Keskitaso

alle 30 min

Viikolopun alkajaisiksi herkutellaan mehevällä karamellipossulla. Korealaiseen tyyliin valmistettu porsaan kasler paistetaan pannulla seesamöljyssä chilin, valkosipulin sekä sokerin ja soijan kanssa. Näppärä ruoka maistuu riisin kera vaikka syömäpuikoilla napsittuna tai mainiona sormisyötävänä salaatinlehteen kääräistynä.

vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi

Lauantai

Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi

Keskitaso

30-60 min

Viikon toinen kala-ateria tehdään sekin lohesta. Klassinen uunilohi saa uutta twistiä, kun sen kuorruttaa timjamilla höystetyllä vuohenjuustolla ja viimeistelee paahdetulla savukinkulla. Keitinperunat ja raikas salaatti täydentävät maukkaan aterian.

karitsan paahtopaisti, uunipunajuuret ja mantelikvinoaa

Sunnuntai

Karitsan paahtopaisti, uunipunajuuret ja mantelikvinoaa

Keskitaso

yli 2 h

Kanelilla ja inkiväärillä maustettu karitsan paahtopaisti kääntää ajatukset jouluun. Uunissa kypsennetyt punajuuret sekä manteleilla höystetty kvinoa maistuvat lihan maukkaina kumppaneina paitsi sunnuntaiaterialla, myös esimerkiksi joulupöydässä perinteisen kinkun sijaan. Helpoimmalla pääset, kun käytät lihan kypsennyksessä apuna lämpömittaria. Parhaimmillaan paahtopaisti on hieman punertavana ja liha kannattaakin ottaa uunista pois, kun mittari näyttää 54-56 astetta. Kääräise liha vielä folioon ja anna vetäytyä noin vartti ennen tarjoamista.

Karpalo-valkosuklaamousse

Karpalo-valkosuklaamousse

Helppo

yli 2 h

Kun kaipaat superhelppoa sunnuntaijälkiruokaa, kokeile karpalo-valkosuklaamoussea. Makean valkosuklaan ja happaman karpalon liitto on pettämätön. Muutama lusikallinen tätä ja elämä maistuu heti astetta paremmalta.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *