Ananaskirsikka

Ananaskirsikka on eteläamerikkalainen koisokasvi, jolla ei ole mitään yhteistä kirsikan tai kotoisen karviaismarjamme kanssa. Silti Ananaskirsikkaa kutsutaan myös kapinakarviaiseksi. Ananaksesta tuttua on vain raikas maku.

Ananaskirsikka

Ananaskirsikan marjoja peittää verholehtien muodostama suojaava kotelo. Poista paperinohuet verholehdet juuri ennen syöntiä. Jos käytät ananaskirsikoita koristeena, taivuta lehdet koristeellisesti auki.

Ananaskirsikan maku on raikas, aromaattinen ja hiukan happoisa. Se on tavallisen kirsikan kokoinen, mutta verholehtiensä ansiosta koristeellisempi.

Juomien koristaja

Ananaskirsikkaa käytetään kuten muitakin marjoja. Kirsikankokoiset, kullankeltaiset marjat sopivat sekä sellaisenaan syötäviksi että erilaisiin jälkiruokiin. Täytekakun, juomien ja boolien koristeena ne ovat erinomaisia.

Säilytä viileässä

Ananaskirsikka säilyy parhaiten +12 - +16 asteen lämpötilassa, viileäkaapissa.

Kokeile myös ananaskirsikka-reseptiä

Intiaanisalaatti

Hedelmäsalaatti lasissa

Lähde: Kotimaiset kasvikset/Kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Mirva Kakko

6.5.2012 klo 18:37

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Keskusteluissa

  • Pääsiäisen jälkiruoat?

    Millaisia jälkiruokia teetta pääsiäisaterioille? Onko teillä jotain perinteisiä, vai etsittekö aina ......

  • Pääsiäisen pääruoka

    Löysin HS:n ruokaliitteestä viime viikolla kiinnostavan pääruokaehdotuksen. Lammaspata karitsan paa......

  • kevään kalaruoat

    Keventäminen ruokapöydässä on aina paikallaan. Millaisia kalaruokia ellit tekevät nyt keväällä? I......

  • Milloin viimeksi?

    Milloin viimeksi kokeilit palstalta löytynyttä ruoka-/leivontaohjetta? Mikä se oli? Mitä pidit? Olik......