Hedelmäopas

Ananaskirsikka

Kommentoi juttua
Katsottu: 2455 kertaa

Ananaskirsikka on eteläamerikkalainen koisokasvi, jolla ei ole mitään yhteistä kirsikan tai kotoisen karviaismarjamme kanssa. Silti Ananaskirsikkaa kutsutaan myös kapinakarviaiseksi. Ananaksesta tuttua on vain raikas maku.

Ananaskirsikka

Ananaskirsikan marjoja peittää verholehtien muodostama suojaava kotelo. Poista paperinohuet verholehdet juuri ennen syöntiä. Jos käytät ananaskirsikoita koristeena, taivuta lehdet koristeellisesti auki.

Ananaskirsikan maku on raikas, aromaattinen ja hiukan happoisa. Se on tavallisen kirsikan kokoinen, mutta verholehtiensä ansiosta koristeellisempi.

Juomien koristaja

Ananaskirsikkaa käytetään kuten muitakin marjoja. Kirsikankokoiset, kullankeltaiset marjat sopivat sekä sellaisenaan syötäviksi että erilaisiin jälkiruokiin. Täytekakun, juomien ja boolien koristeena ne ovat erinomaisia.

Säilytä viileässä

Ananaskirsikka säilyy parhaiten +12 - +16 asteen lämpötilassa, viileäkaapissa.

Kokeile myös ananaskirsikka-reseptiä

Intiaanisalaatti

Hedelmäsalaatti lasissa

Lähde: Kotimaiset kasvikset/Kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Mirva Kakko

6.5.2012 klo 18:37

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu

 

Keskusteluissa

  • Miten perheen saa syömään riittävän monipuolisesti?

    Miten ihmeessä te saatte perheen syömään riittävän monipuolisesti? Lähinnä tarkoitan riittävää kasvi......

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......