Wasabilla ja soijalla glaseerattua kirjolohta

Wasabilla ja soijalla glaseerattua kirjolohta 

2 annosta
30-60 min
Keskitaso
Hapanimelä soijasilaus antaa kalalle hienon japanilaisen makuvivahteen.

Ainekset

300 g fileoitua kirjolohen pyrstöpalaa
ripaus suolaa
3 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
3 rkl sitruuna- tai limettimehua
1 tl wasabia
mustapippuria

Lisäksi

2 dl bulguria
100 g babypinaattia

Valmistusohje

1. Nypi kalasta pois ruodot, leikkaa kalafileet neljän sentin viipaleiksi. Mausta kalapalat kevysti suolalla ja pane uunivuokaan. Mittaa soija, sitruunamehu, hunaja ja wasabi pieneen kattilaan, keitä seos hieman sakeammaksi. Kypsennä lohipaloja uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Sivele pinnalle soijaliemi ja jatka kypsennystä minuutti kerallaan, kunnes kala on kypsää. Rouhaise päälle mustapippuria.

2. Keitä bulgur kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa pinaatti kiehumaan noin minuutiksi.

Katso myös:
Misolohta ja papuja, Ruoka.fi
Jasmiiniteellä marinoitu lohi, Ruoka.fi
Inkiväärilohi, Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat