Valkosipuli-korianterisilakat

Valkosipuli-korianterisilakat 

30-60 min
Helppo
Valkosipuli, chili ja korianteri maustavat näitä herkullisia silakkarullia.

Ainekset

300 g silakkafileitä
3/4 tl merisuolaa
valko- tai mustapippuria
50 g pehmeää voita
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl silputtua korianteria
2 rkl sitruunamehua
1/2–1 silputtua chiliä

Valmistusohje

Hakaniemen herkkulautasella on makeaksi glaseerattuja ribsejä, rosmariinimakkaroita, bataattivuokaa, valkosipuli- korianterisilakoita ja sinappimajoneesia. Valikoimasta voit poimia sopivat makupalat omaan joulupöytääsi.

1. Pane silakkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pehmeään voihin öljy, silputtu korianteri ja chili, sitruunamehu ja murskatut valkosipulinkynnet. Jaa seos silakkafileille. Kääri fileet rulliksi ja pane rullat uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi.

2. Kypsennä silakoita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa silakat kuumina joululimpun kanssa.

Katso myös:

Valkosipulisilakat, Ruoka.fi

Aasialaiset joulusilakat, Ruoka.fi

Silakkasalaatti, Kotiliesi.fi

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat