Välimeren kala-perunavuoka

Ainekset

Määrä Aines
600 g kalafileitä
1 sitruuna
3-4 valkosipulinkynttä
3 rkl sileälehtistä persiljaa
1 rkl tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
500 g jauhoisia perunoita
400 g tomaatteja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua musta- tai valkopippuria
1-2 rkl vettä

Valmistusohje

Välimeren kala-perunavuoka saa makunsa sitruunasta, tomaatista, oreganosta ja valkosipulista.

1. Kuori ja pilko perunat ja valkosipulinkynnet, pilko tomaatit ja hienonna yrtit.

2. Sekoita sitruunan mehu, vesi, öljy ja mausteet.

3. Lado perunapalat vuokaan, lisää kalafileet, tomaatinpalat ja kastike sekä kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

4. Kun kala on kypsää ja vaaleaa, siirrä se toiseen kulhoon ja peitä foliolla.

5. Nosta uuninlämpö 250:en ja kypsennä vielä perunat valmiiksi.

6. Aseta lautasille perunaa ja kalaa ja valele lientä päälle, tarjoa salaatin kera.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Colourbox.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Joulukinkun paistovinkit

 

Makuja maailmalta

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Jouluruokia meiltä

    Meidän jouluruokamme ovat (ihmisiä on poistunut ja uusia tuullut tilalle) lähinnä tämänlaisia : kin......

  • Toisenlaiset joulupiparit

    Etsiskelin netistä vähän toisenlaista ohjetta tavanomaiseen reseptiini kyllästyneenä ja löysin Kodin......

  • Kinkun paistaminen

    Millaisella ohjeella te teette joulukinkkunne? Minä luin jostain, että kinkun pitäisi antaa sulaa vi......

  • Balsamiviinietikka ja omenaviinietikka

    Mitä eroa on balsamiviinietikalla ja omenaviinietikalla salaattikastikkeessa, onko maussa käytännöss......