Välimeren kala-perunavuoka

Ainekset

Määrä Aines
600 g kalafileitä
1 sitruuna
3-4 valkosipulinkynttä
3 rkl sileälehtistä persiljaa
1 rkl tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
500 g jauhoisia perunoita
400 g tomaatteja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua musta- tai valkopippuria
1-2 rkl vettä

Valmistusohje

Välimeren kala-perunavuoka saa makunsa sitruunasta, tomaatista, oreganosta ja valkosipulista.

1. Kuori ja pilko perunat ja valkosipulinkynnet, pilko tomaatit ja hienonna yrtit.

2. Sekoita sitruunan mehu, vesi, öljy ja mausteet.

3. Lado perunapalat vuokaan, lisää kalafileet, tomaatinpalat ja kastike sekä kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

4. Kun kala on kypsää ja vaaleaa, siirrä se toiseen kulhoon ja peitä foliolla.

5. Nosta uuninlämpö 250:en ja kypsennä vielä perunat valmiiksi.

6. Aseta lautasille perunaa ja kalaa ja valele lientä päälle, tarjoa salaatin kera.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Colourbox.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Suvun paras resepti bloggarit

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Aloe Vera Gel

    Moi! Olen juonut päivittäin kohta 3 kk ajan Foreverliving Productin Aloe Vera Gel juomaa 30 ml päivä......

  • Helppo ja herkullinen jälkiruoka?

    Olisiko kenelläkään vinkkiä helppotekoiseen ja herkulliseen sekä näyttävään jälkiruokaan - suklaa ei......

  • Vihermoothiet

    Millaista vihermoothieta olette tehneet? Kesällä haluttaisi syödä ja juoda paljon mikä on vihreää.......

  • Kuinka kypsäksi paistat lohen?

    Tällä hetkellä uunissa 180 asteessa n. kilon pala, sisälämpö saa olla 45 astetta. Lämpötila nousee v......