Välimeren kala-perunavuoka

Ainekset

Määrä Aines
600 g kalafileitä
1 sitruuna
3-4 valkosipulinkynttä
3 rkl sileälehtistä persiljaa
1 rkl tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
500 g jauhoisia perunoita
400 g tomaatteja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua musta- tai valkopippuria
1-2 rkl vettä

Valmistusohje

Välimeren kala-perunavuoka saa makunsa sitruunasta, tomaatista, oreganosta ja valkosipulista.

1. Kuori ja pilko perunat ja valkosipulinkynnet, pilko tomaatit ja hienonna yrtit.

2. Sekoita sitruunan mehu, vesi, öljy ja mausteet.

3. Lado perunapalat vuokaan, lisää kalafileet, tomaatinpalat ja kastike sekä kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

4. Kun kala on kypsää ja vaaleaa, siirrä se toiseen kulhoon ja peitä foliolla.

5. Nosta uuninlämpö 250:en ja kypsennä vielä perunat valmiiksi.

6. Aseta lautasille perunaa ja kalaa ja valele lientä päälle, tarjoa salaatin kera.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Colourbox.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa