Uunissa kypsennetty sorsa ja sorsankoipiconfit

Uunissa kypsennetty sorsa ja sorsankoipiconfit 

4 annosta
yli 2h
Vaativa

Ainekset

2 patavalmista sorsaa
voita, vettä
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 sipuli
1 kokonainen valkosipuli
timjamia
musta- ja valkopippuria
suolaa

Riistakermakastike:

4 dl sorsalientä
100 g sinihomejuustoa
4 cl giniä
1 rkl mustaherukkahyytelöä
1/2 dl kermaa

Sorsankoipiconfit:

4 ruskistettua sorsankoipea
4 dl hanhenrasvaa tai kirkastettua voita
1 kokonainen valkosipuli
timjamia

Palsternakkapyree:

2 palsternakkaa
3 dl maitoa
2 rkl smetanaa
25 g voita
suolaa

Valmistusohje

Tarjoa uunissa kypsennetty sorsa ja sorsankoipiconfit riistakastikkeen, palsternakkapyreen, paistettujen tattien tai ryöpättyjen kasvisten, esimerkiksi pinaatin, pikkuporkkanoiden ja retiisin kera.

Irrota sorsista koivet ja koivista reisiluut. Hiero sorsien pintaan reilusti kauttaaltaan suolaa ja mustapippuria. Ruskista sorsat ja koivet voissa ja siirrä ne pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja lisää huuhdeliemi pataan.

Pilko kuoritut juurekset, lohko sipulit reiluiksi paloiksi ja lisää ne pataan ja mausteeksi muutama timjamin oksa.

Kypsennä miedossa, noin 120-asteisessa uunissa 2 tuntia.

Leikkaa kypsistä sorsista rintafileet irti. Laita sorsanrangat kattilaan yhdessä kypsyneiden juuresten kanssa. Lisää vettä, kunnes ainekset peittyvät. Keitä liemi puoleen, siivilöi ja valmista siitä kastike.

 

Riistakermakastike:

Lisää kokoon keitettyyn sorsaliemeen sinihomejuusto, mustaherukkahyytelö ja giniä. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä hieman kokoon. Tarkista maku, siivilöi ja lisää kerma.

 

Sorsankoipiconfit:

Laita ruskistetut, suolalla ja pippurilla maustetut sorsankoivet uunivuokaan hanhenrasvan (tai kirkastetun voin), valkosipulin ja timjamin kanssa. Varmista, että koivet peittyvät kokonaan rasvaan.

Kypsennä miedossa, 120-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luista.

 

Palsternakkapyree:

 Kuori ja paloittele palsternakat. Kuumenna maito kiehumapisteeseen ja lisää joukkoon palsternakkapalat. Keitä kypsiksi miedolla lämmöllä. Valuta ylimääräinen maito pois. Höyrytä palsternakkapalaset pinnaltaan kuiviksi ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Mausta sose smetanalla, voinokareella ja suolalla.

 

Ohje: Tertin kartano, Mikkeli

 

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat