Tummat chilibrowniet

Tummat chilibrowniet 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

200 g voita
200 g taloussuklaata
2 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl 1/2–1 tl chilihiutaleita
ripaus suolaa

Kuorrutus

150 g tummaa (chili)suklaata (75%)
1 dl kermaa

Valmistusohje

Suklaa, mayaintiaanien aarre, on tahmaisissa suklaapaloissa, brownies-palat, höystetty chilillä ja aidoilla kultalehtihippusilla.

Valmista tummat chilibrowniet näin:

1. Sulata paloiteltu voi ja suklaa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sokerit, anna jäähtyä hetki. Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot, pähkinät, chili ja suola. Kaada taikina vuokaan.
2. Paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Paloittele suklaa pieneen kasariin kasariin, lisää kerma ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Levitä jäähtyneenä kakkulevyn pinnalle. Leikkaa levy paloiksi.

Avainsanat