Tapenade eli oliivitahna

Tapenade eli oliivitahna 

alle 30 min
Helppo

Ainekset

4 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
1 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
10 tuoretta basilikan lehteä
2 tl anjovistahnaa
2 tl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
3–4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Murskaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, kaprikset, valkosipulinkynsi ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta anjovistahnalla, sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy samalla sekoittaen. Tarjoile tahna paahdetun maalaisleivän kanssa. Tahna säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:

Avainsanat