Suklaakakku

Ainekset

Määrä Aines
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1,5 dl sokerilla makeutettua ( ja rommilla, konjakilla tai kahviliköörillä maustettua) kylmää kahvia
väliin:
1 prk omena- aprikoosi- tai vadelmamarmeladia
suklaavaahtoa (päällysseosta)
päälle:
3 liivatelehteä
vettä
0,5 dl kuumaa kahvia
1 levy (200–250 g) tummaa suklaata
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
koristeeksi:
sulatettua suklaata tai suklaarouhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on keskeltäkin kypsä. Kumoa kakkupohja vuoasta, anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Sulata täytteeseen tuleva suklaa vesihauteessa.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Lisää vähän jäähtynyt suklaaseos ja liivateliuos muiden aineiden joukkoon. Kostuta alin kakkulevyllä kahvilla. Levitä päälle puolet marmeladista ja ohut kerros suklaaseosta.

Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta se ja levitä sille loput marmeladista ja ohut kerros suklaaseosta. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta se. Peitä kakku lopulla suklaavaahdolla.

Valuta kakun pintaan sulatettua suklaata raidoiksi ja kuvioi veitsellä. Koristele reunat suklaarouheella.

Vinkki:

Voit koristella suklaarouheella myös kakun pinnan.

 

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Kari Hautala

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Teekanne-kilpailu

 

Keventäjän parhaat reseptit

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Isoäidin menyy

    Räiskäleet maistuivat niin hyvälle, että haluaisin laittaa niitä vieraillekin, mutta en heidän odott......

  • Fazerin suklaa on pahaa!

    En ymmärrä miten joku voi oikeasti syödä Fazerin suklaata, sehän aivan mautonta ja jos jollekin mais......

  • Rahkan teko-ohje

    Hei, kysyisin tietääkö kukaan miten tehdään rahkaa? Olen muuttamassa ulkomaille maahan, jossa ei my......

  • Kouluruokaa edullisesti

    Olen ihmetellyt, kun kouluruokailua on pidetty aivan liian kalliina. On puhuttu, että aterian raaka-......