Suklaakakku

Ainekset

Määrä Aines
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1,5 dl sokerilla makeutettua ( ja rommilla, konjakilla tai kahviliköörillä maustettua) kylmää kahvia
väliin:
1 prk omena- aprikoosi- tai vadelmamarmeladia
suklaavaahtoa (päällysseosta)
päälle:
3 liivatelehteä
vettä
0,5 dl kuumaa kahvia
1 levy (200–250 g) tummaa suklaata
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
koristeeksi:
sulatettua suklaata tai suklaarouhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on keskeltäkin kypsä. Kumoa kakkupohja vuoasta, anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Sulata täytteeseen tuleva suklaa vesihauteessa.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Lisää vähän jäähtynyt suklaaseos ja liivateliuos muiden aineiden joukkoon. Kostuta alin kakkulevyllä kahvilla. Levitä päälle puolet marmeladista ja ohut kerros suklaaseosta.

Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta se ja levitä sille loput marmeladista ja ohut kerros suklaaseosta. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta se. Peitä kakku lopulla suklaavaahdolla.

Valuta kakun pintaan sulatettua suklaata raidoiksi ja kuvioi veitsellä. Koristele reunat suklaarouheella.

Vinkki:

Voit koristella suklaarouheella myös kakun pinnan.

 

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Kari Hautala

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Perunasosetta?

    Joko kesäperunoista voisi tehdä perunasosetta? Tekisi niin kovasti mieli, mutta olen toistaiseksi aj......

  • Vaniljainen punaherukkamehu

    Hei, viime syksynä löysin lehdestä vallan mainion ohjeen, jonka mukaan tein vaniljaista punaherukka......

  • Kukkakaalit

    Onko eroa, ostanko tuoreen kukkakaalin ja keitän sen vai pakasteina? Onko vitamiineissa paljon eroa......

  • Miten kuohkea pannari?

    Lapsena äiti teki ihanaa pannaria. Se paisui isoiksi kupliksi, joskus koko pannari oli yhtä kuplaa. ......