Suklaa-taateli-marenkikakku

Suklaa-taateli-marenkikakku 

10 annosta
vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

1 puristettua appelsiinimehua
100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
6 valkuaista
1/2 tl suolaa
3 dl sokeria
100 g mantelirouhetta
200 g tummaa suklaata

koristeluun:

2 dl kermaa
Wiener Nougat crush -mursketta (tai suklaa- tai pähkinärouhetta)

Valmistusohje

Suklaa-taateli-marenkikakku on jouluinen versio pavlovasta.

Edellisenä päivänä: Purista appelsiinista mehu ja raasta kuori kulhoon. Pilko taatelit pienemmiksi, laita ne likoamaan mehu-kuoriseokseen jaanna imeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä: Rouhi suklaa. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista. Lisää rouhe varovasti vaahtoon. Lisää myös taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 170 asteessa 1 t 15 min, kunnes pinta on rapea mutta sisus kostea.

Anna jäähtyä kokonaan. Älä säikähdä, jos kakun pinta laskee ja halkeilee – se kuuluu asiaan. Irrota kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja levitä vaahto kakun pintaan. Koristele wiener nougat -rouheella (tai pähkinä- tai suklaarouheella).
 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat