Smoothiekakku

Smoothiekakku 

8 annosta
yli 2h
Keskitaso
Smoothiekakku on raikas tarjottava esimerkiksi kevään juhlissa. Se sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. Kakun voi myös pakastaa.

Ainekset

POHJA

125 g manteleita ja pähkinöitä
100 g pehmeitä kivettömiä taateleita

TÄYTE

5 liivatelehteä
2 dl kauravispiä
5 dl mantelinmakuista soijajogurttia
250 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
1,5 dl ruokosokeria
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
puolikkaan sitruunan mehu

KORISTELUUN

marjoja
mintunlehtiä
tomusokeria

Valmistusohje

1. Jauha mantelit ja taatelit hienoksi seokseksi tehosekoittimella. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi. Sekoita soijajogurtti, marjat, sokeri ja mintunlehdet tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi ja kaada kulhoon. Kääntele varovasti joukkoon vaahdotettu kauravispi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

3. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia, mieluiten yön yli.

4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla ja mintunlehdillä ja ripauksella tomusokeria

Lisää raikkaita kakkureseptejä:

pakastettu mansikkakakku

Pakastettu mansikkajuustokakku

mango-raakakakku

Helppo raakakakku – mangojuustokakku

kevennetty juustokakku

Varpulan kevennetty juustokakku

Kotiliesi.fi: Jäädytetty marjakakku

Avainsanat