Sitruunamousse

Ainekset

Määrä Aines
2 kananmunaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 dl vähälaktoosista kuohu- tai vispikermaa
1 sitruunan mehu
1 limetin mehu
1 tl kuoriraastetta
3 liivatelehteä
koristeeksi:
ohuita sitruunankuorisuikaleita
limettilohkoja
nonparelleja

Valmistusohje

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon. Raasta sitruksista kuori ja puserra mehut.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdota sitten keltuaiset ja viimeiseksi kerma. Näin ei vatkaimen teriä tarvitse pestä välillä. Lisää sitrusmehut ja -raasteet keltuaisvaahtoon, kääntele sekaan kermavaahto. Puserra liivatteista enin vesi pois ja kuumenna liivatteita hetki mikrossa. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se mousseseokseen. Kääntele viimeiseksi seokseen valkuaisvaahto.

3. Jaa mousse annoskulhoihin tai tyhjäksi koverrettuihin sitruunankuoriin. Tai käytä mousse kakun tai kääretortun täytteenä. Anna hyytyä viileässä.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Joulukinkun paistovinkit

 

Makuja maailmalta

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa