Sitruunamousse

Ainekset

Määrä Aines
2 kananmunaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 dl vähälaktoosista kuohu- tai vispikermaa
1 sitruunan mehu
1 limetin mehu
1 tl kuoriraastetta
3 liivatelehteä
koristeeksi:
ohuita sitruunankuorisuikaleita
limettilohkoja
nonparelleja

Valmistusohje

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon. Raasta sitruksista kuori ja puserra mehut.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdota sitten keltuaiset ja viimeiseksi kerma. Näin ei vatkaimen teriä tarvitse pestä välillä. Lisää sitrusmehut ja -raasteet keltuaisvaahtoon, kääntele sekaan kermavaahto. Puserra liivatteista enin vesi pois ja kuumenna liivatteita hetki mikrossa. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se mousseseokseen. Kääntele viimeiseksi seokseen valkuaisvaahto.

3. Jaa mousse annoskulhoihin tai tyhjäksi koverrettuihin sitruunankuoriin. Tai käytä mousse kakun tai kääretortun täytteenä. Anna hyytyä viileässä.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Keittiövälineet ja niiden valinta

    Olen viime kuussa kotoa muuttanut opiskelija. Äitini kuoli kun olin 9v ja isäni ei paljon ruokaa jak......

  • Jauhelihapihvit

    Reseptejä otetaan vastaan! Ajattelin tehdä jauhelihapihvejä, uunijuureksia ja sienikastiketta, mutta......

  • Suolan käytöstä

    Kaupan suolahyllyllä iski epätietoisuus, valinnanvaraa on ja paljon. Siispä kysyn täältä, millaista ......

  • Pysytytkö treenaaman LCHF ruokavaliolla

    Jopillakin on kova usko hiilihydraattien tarpellisuuteen treenauksessa. Kyseinen luulo on kaadettu j......