Sitruunamousse

Ainekset

Määrä Aines
2 kananmunaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 dl vähälaktoosista kuohu- tai vispikermaa
1 sitruunan mehu
1 limetin mehu
1 tl kuoriraastetta
3 liivatelehteä
koristeeksi:
ohuita sitruunankuorisuikaleita
limettilohkoja
nonparelleja

Valmistusohje

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon. Raasta sitruksista kuori ja puserra mehut.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdota sitten keltuaiset ja viimeiseksi kerma. Näin ei vatkaimen teriä tarvitse pestä välillä. Lisää sitrusmehut ja -raasteet keltuaisvaahtoon, kääntele sekaan kermavaahto. Puserra liivatteista enin vesi pois ja kuumenna liivatteita hetki mikrossa. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se mousseseokseen. Kääntele viimeiseksi seokseen valkuaisvaahto.

3. Jaa mousse annoskulhoihin tai tyhjäksi koverrettuihin sitruunankuoriin. Tai käytä mousse kakun tai kääretortun täytteenä. Anna hyytyä viileässä.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Viinikivi

    Tietäisikö joku elleistä mitä on viinikivi (cream of tartar)? Missä sitä käytetään tai siis tiedän, ......

  • Mitä täytteeksi possurullaan?

    Parhaat vinkit kehiin! Ajattelin omenaosetta, mutta siihen se sitten tyssääkin. Voi olla liian makea......

  • Kuinka kvinoasta maukas puuro

    Onko kukaan keksinyt miten kvinoasta saisi maukkaan puuron. Tervveydellisiä vaikutuksia ja vaihtoeht......

  • Doritos sipsejä?

    Mistä Suomesta saa Doritos Cheese-sipsejä? Doritos sipsejä?