Sitruunainen rahkapiirakka

Ainekset

Määrä Aines
pohja:
2,5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
70 g rasiamargariinia
1/4 tl sahramia
2 tl kardemummaa
3/4 dl sokeria
6-7 dl vehnäjauhoja
täyte:
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kevytmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 - 1 dl rusinoita
voiteluun:
kananmunaa
koristeluun:
sitruunankuoriraastetta
sokeroituja appelsiininkuoripaloja tai
kuivattuja hedelmiä
mantelilastuja

Valmistusohje

Sitruunainen rahkapiirakka leivotaan pullataikinapohjaan. Jos et ehdi odottaa pullataikinan valmistumista, voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.

  1. Valmista pohja: sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja muut ainekset ja alusta taikina tasaiseksi. 
  2. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran ja valmista täyte sekoittamalla rahka, sokeri, munat, sitruuna ja rusinat. Pese sitruuna hyvin, ennen kuin raastat kuoren. 
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi pohjaksi, myös reunoille, pistele pohja ja levitä täyte. 
  4. Voitele reunat munalla, paista 200 asteessa 20–30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen leikkaamista. 
  5. Koristele sitruunankuoriraasteella, mantelilastuilla tai sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.

640 kJ (150 kcal)/1 pala
 

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Colourbox

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Taloudellinen ruoanlaitto

    Tulipa tuossa mieleeni laittaa tällainen aloitus, kun tänään syömme suurinpiirtein samaa ruokaa kuin......

  • Parhaat kevytherkut/naposteltavat

    Listataan tähän vinkkejä kevyistä naposteluruuista tai juomista, saa olla suolaista tai makeaa. Min......

  • viime vuosi tuhannella

    Niin se maailma muuttuu Eskoseni on yksi vanha sanonta. Kauppojen tarjonta valikoima oli ennen hyvin......

  • Lapsuuden juomia

    Kuka muistaa juoneensa lapsena Rymdiä? Kaksi jauhepussia kiinni toisissaan ja niissä jauhetta josta ......