Sitruunainen rahkapiirakka

Ainekset

Määrä Aines
pohja:
2,5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
70 g rasiamargariinia
1/4 tl sahramia
2 tl kardemummaa
3/4 dl sokeria
6-7 dl vehnäjauhoja
täyte:
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kevytmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 - 1 dl rusinoita
voiteluun:
kananmunaa
koristeluun:
sitruunankuoriraastetta
sokeroituja appelsiininkuoripaloja tai
kuivattuja hedelmiä
mantelilastuja

Valmistusohje

Sitruunainen rahkapiirakka leivotaan pullataikinapohjaan. Jos et ehdi odottaa pullataikinan valmistumista, voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.

  1. Valmista pohja: sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja muut ainekset ja alusta taikina tasaiseksi. 
  2. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran ja valmista täyte sekoittamalla rahka, sokeri, munat, sitruuna ja rusinat. Pese sitruuna hyvin, ennen kuin raastat kuoren. 
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi pohjaksi, myös reunoille, pistele pohja ja levitä täyte. 
  4. Voitele reunat munalla, paista 200 asteessa 20–30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen leikkaamista. 
  5. Koristele sitruunankuoriraasteella, mantelilastuilla tai sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.

640 kJ (150 kcal)/1 pala
 

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Colourbox

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Miten perheen saa syömään riittävän monipuolisesti?

    Miten ihmeessä te saatte perheen syömään riittävän monipuolisesti? Lähinnä tarkoitan riittävää kasvi......

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......