Sitruunainen kesäkurpitsa-porkkanatagliatelle

Sitruunainen kesäkurpitsa-porkkanatagliatelle 

3 annosta
alle 30 min
Keskitaso
Paista kasvikset nopeasti, niin että niiden rakenne pysyy rapeana. Pureskele mantelit huolellisesti, jotta ne sulavat ja luovuttavat keholle tärkeitä ravintoaineita tehokkaasti.

Ainekset

3 soa (yhteensä noin 500 g) porkkanaa
1 (350 g) kesäkurpitsa
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl ruskeita manteleita
2 rkl öljyä
2 tl hunajaa
1 tl kalakastiketta
1/2 tl suolaa
150 g kylmäsavustettua tofua
1/2 dl hienonnettua rakuunaa
1 ps (80 g) rukolaa tai salaatti­sekoitusta

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi lastuiksi julienneveit­sellä tai perunankuorimaveit­sellä. Pese kesäkurpitsa, leik­kaa pitkittäin neljäksi lohkok­si ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Pese sitruu­na, raasta kuori ja purista me­hu. Rouhi mantelit.

2. Kuumenna öljy paistinpan­nulla. Lisää porkkana ­ja kesä­kurpitsasuikaleet ja mantelit. Paista 3–4 minuuttia keski­ lämmöllä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet mutta vielä selkeästi rakenteeltaan rapsakoita. Lisää hu­naja, kalakastike, suola sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kiehauta seos.

3. Kuutioi tofu. Hienonna ra­kuuna. Huuhtele rukolanleh­det lävikössä. Lisää tofu, ra­kuuna ja rukola paistoksen joukkoon. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Kasvissuikaleista teet kevyet kasvispastat:

kesäkurpitsapastaa ja macadamiapestoa

Kesäkurpitsaa ja macadamiapestoa

kesäkurpitsapasta - fetaa ja yrttiöljyä

Vähähiilihydraattinen ”pasta”: kesäkurpitsaa fetan ja yrttiöljyn kera

porkkanapyörykkäpasta

Porkkanapyörykkäpasta

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapastaa ja pinaatti-cashewpesto

Avainsanat