Sekahedelmäkiisseli

Ainekset

Määrä Aines
1 l vettä
350 g sekahedelmiä
0,5 dl hedelmäsokeria tai 1 dl sokeria
1 kanelitanko
(ripaus suolaa)
0,5 dl perunajauhoja
2 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Sekahedelmäkiisseli on helppotekoinen ja maistuva jälkiruoka.

Mittaa kattilaan vesi, sekahedelmät, sokeria ja lisää kanelitanko ja ripaus suolaa.

Keitä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinliemessä estää hedelmiä hajoamasta, mutta varo sekoittamasta hedelmiä rikki.

Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Siirrä kattila kuumalta levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä uudelleen, kunnes se kuplii pari kertaa ja liemi kirkastuu. Kaada kiisseli tarjoilumaljaan. Sirottele pinnalle hiukan sokeria estämään kuoren muodostumista pinnalle.
 

Toimittaja: Inga Aaltonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu

 

Viikon ruokalista

Ruokakeskusteluissa

  • Pitsa?

    Hieman arveluttaa tällainen uudenlainen pitsa. Pikaruokajätti mullisti pitsan täysin ? Söisitkö itse......

  • Intialaisia pääsiäisruokia

    Tämä tulee viime hetkessä, mutta tietääkö kukaan tyypillisiä intialaisia pääsiäisruokia? Jos saisi r......

  • Pääsiäisen jälkiruoat?

    Millaisia jälkiruokia teetta pääsiäisaterioille? Onko teillä jotain perinteisiä, vai etsittekö aina ......

  • Pääsiäisen pääruoka

    Löysin HS:n ruokaliitteestä viime viikolla kiinnostavan pääruokaehdotuksen. Lammaspata karitsan paa......