Sekahedelmäkiisseli

Kommentoi juttua
Katsottu: 3093 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
1 l vettä
350 g sekahedelmiä
0,5 dl hedelmäsokeria tai 1 dl sokeria
1 kanelitanko
(ripaus suolaa)
0,5 dl perunajauhoja
2 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Sekahedelmäkiisseli on helppotekoinen ja maistuva jälkiruoka.

Mittaa kattilaan vesi, sekahedelmät, sokeria ja lisää kanelitanko ja ripaus suolaa.

Keitä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinliemessä estää hedelmiä hajoamasta, mutta varo sekoittamasta hedelmiä rikki.

Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Siirrä kattila kuumalta levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä uudelleen, kunnes se kuplii pari kertaa ja liemi kirkastuu. Kaada kiisseli tarjoilumaljaan. Sirottele pinnalle hiukan sokeria estämään kuoren muodostumista pinnalle.
 

Toimittaja: Inga Aaltonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • sämppikset

    Hei! Tein ensimmäiset omatekoiset sämppikset tänään. Hyviä niistä tuli mutta ihmettelin kun ohjees......

  • Miksi kakkupohja ja tuulihatut lässähtävät?

    En ymmärrä miksi nykyaikaisissa uunissa paistaessa kakkupohjat ja tuulihatut lässähtävät aina!? En a......

  • mauttomat tomaatit!

    Miksi tomaateissa ei ole enää mitään makua? Nytkin menin tyhmänä ostamaan Pirkan pikkutomaatteja, j......

  • Hirvenvasan maksa

    Mitähän tuosta tekisi? Tavaraa on varmaankin noin kilon verran, joten pariakin eri ruokalajia voisi ......