Sekahedelmäkiisseli

Ainekset

Määrä Aines
1 l vettä
350 g sekahedelmiä
0,5 dl hedelmäsokeria tai 1 dl sokeria
1 kanelitanko
(ripaus suolaa)
0,5 dl perunajauhoja
2 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Sekahedelmäkiisseli on helppotekoinen ja maistuva jälkiruoka.

Mittaa kattilaan vesi, sekahedelmät, sokeria ja lisää kanelitanko ja ripaus suolaa.

Keitä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinliemessä estää hedelmiä hajoamasta, mutta varo sekoittamasta hedelmiä rikki.

Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Siirrä kattila kuumalta levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä uudelleen, kunnes se kuplii pari kertaa ja liemi kirkastuu. Kaada kiisseli tarjoilumaljaan. Sirottele pinnalle hiukan sokeria estämään kuoren muodostumista pinnalle.
 

Toimittaja: Inga Aaltonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Keittiövälineet ja niiden valinta

    Olen viime kuussa kotoa muuttanut opiskelija. Äitini kuoli kun olin 9v ja isäni ei paljon ruokaa jak......

  • Jauhelihapihvit

    Reseptejä otetaan vastaan! Ajattelin tehdä jauhelihapihvejä, uunijuureksia ja sienikastiketta, mutta......

  • Suolan käytöstä

    Kaupan suolahyllyllä iski epätietoisuus, valinnanvaraa on ja paljon. Siispä kysyn täältä, millaista ......

  • Pysytytkö treenaaman LCHF ruokavaliolla

    Jopillakin on kova usko hiilihydraattien tarpellisuuteen treenauksessa. Kyseinen luulo on kaadettu j......