Salmiakkimuffinit

Salmiakkimuffinit 

10 annosta
30-60 min
Keskitaso
Salmiakkimuffineihin voit käyttää valmista Turkinpippurirouhetta tai rouhia salmiakit itse.

Ainekset

100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Turkinpippureita itse rouhittuna tai valmiina rouheena
6-9 kokonaista Turkinpippuria pinnalle

Pinnalle

2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
salmiakkikuulia
nonparelleja

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos seos alkaa juoksettua eli tulee ryynimäiseksi, lisää pari lusikallista jauhoja ja jatka vatkaamista.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Voit käyttää valmista rouhetta tai rouhia Turkinpippurit panemalla salmiakit pussiin ja hakkaamalla ne rouheeksi.

3. Jaa taikina kaksinkertaisiin paperisiin muffinivuokiin. Lisää jokaiseen muffinsiin vielä yksi kokonainen Turkinpippuri. Paista isoja muffinseja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pieniä noin 15 minuuttia.

4. Koristele jäähtyneet muffinssit vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja salmiakkikuulilla sekä nonparelleilla.

Annoksesta tulee 6 isoa tai 10 pientä muffinsia

Muffineista on moneksi:

suklaa-chilimuffinit

Suklaa-chilimuffinit

suklaa-punajuurimuffinssit

Suklaa-punajuurimuffinit

valkosuklaamuffinit

Valkosuklaamuffinit

Kotiliesi.fi: Earl Grey -muffinit

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat