Saariston sacherkakku ja olutsabayon

Saariston sacherkakku ja olutsabayon 

yli 2h
Keskitaso

Ainekset

pohja:

300 g taloussuklaata
300 g voita
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl maldon-suolaa

vuokaan:

voita
korppujauhoja

kostutus:

1 dl vettä
0.5 dl sokeria
0.5 dl tummaa rommia, viskiä tai konjakkia väliin
2 dl tyrnimarjahilloa

kuorrutus:

300 g tummaa suklaata
50 g voita

Olutsabayon:

1.5 dl portteria
4 keltuaista
1 dl sokeria

Valmistusohje

Saariston sacherkakku on saanut sisäänsä tyrnihilloa ja mausteekseen sormisuolaa.

1. Sulata voi ja suklaa mikroaalto-uunissa. Anna jäähtyä hetken.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaa- ja jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
4. Leikkaa kakku puoliksi. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon alkoholi. Kostuta kakku ja levitä väliin tyrnimarjahilloa.
5. Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa 30 sekuntia kerrallaan. Kun suklaa on sulanut, sekoita voikuutiot suklaaseen ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä suklaa kakulle. Koristele kakku varovasti suolahipuilla.
6. Tarjoa olutsabayonin ja portterin kanssa.

Valmista Olutsabayon näin.

1. Kypsennä olutta, keltuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Tarjoa sacherkakun kanssa.

Avainsanat