Ruokaisa pastasalaatti

Ainekset

Määrä Aines
1 pkt täytettyä tuorepastaa
vettä
suolaa
1 punasipuli
2 tuoretta nektariinia tai persikkaa
3 rkl öljyä
250 g marinoituja broileri- tai kalkkunasuikaleita
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
rouhittua mustapippuria
noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Tuorepasta ja broileri kypsyvät nopeasti ja niistä syntyy maukas ja ruokaisa pastasalaatti.

Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Lohko nektariinit tai persikat ja poista niistä kivi.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää broileri- tai kalkkunasuikaleet ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Lisää punasipulisuikaleet sekä nektariinin- tai persikanlohkot ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta kaikki aineet balsamiviinietikalla, hunajalla sekä mustapippurilla.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Levitä salaatinlehdet vadille ja niiden päälle pasta sekä kaikki pannussa olevat aineet. Koristele basilikalla.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • G: Mitä kiellettyä ruokaa kaipaat?

    Olen vehnäallergikko ja ikävöin eniten Pälkäneen perunalimppua, tuoretta ranskanleipää ja lakua.