Rosolli

Ainekset

Määrä Aines
2 keitettyä punajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
puolikas omena
1 pieni maustekurkku
1 rkl hienonnettua sipulia
veitsenkärjellinen suolaa
kastike:
1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
1 rkl punajuuren lientä
1,5 tl sinappia
0,5 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi omena ja maustekurkku, hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.

Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja tarjoa rosollin kanssa.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Miten perheen saa syömään riittävän monipuolisesti?

    Miten ihmeessä te saatte perheen syömään riittävän monipuolisesti? Lähinnä tarkoitan riittävää kasvi......

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......