Rosolli

Kommentoi juttua
Katsottu: 2270 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
2 keitettyä punajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
puolikas omena
1 pieni maustekurkku
1 rkl hienonnettua sipulia
veitsenkärjellinen suolaa
kastike:
1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
1 rkl punajuuren lientä
1,5 tl sinappia
0,5 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi omena ja maustekurkku, hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.

Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja tarjoa rosollin kanssa.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Suvun paras resepti bloggarit

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Aloe Vera Gel

    Moi! Olen juonut päivittäin kohta 3 kk ajan Foreverliving Productin Aloe Vera Gel juomaa 30 ml päivä......

  • Helppo ja herkullinen jälkiruoka?

    Olisiko kenelläkään vinkkiä helppotekoiseen ja herkulliseen sekä näyttävään jälkiruokaan - suklaa ei......

  • Vihermoothiet

    Millaista vihermoothieta olette tehneet? Kesällä haluttaisi syödä ja juoda paljon mikä on vihreää.......

  • Kuinka kypsäksi paistat lohen?

    Tällä hetkellä uunissa 180 asteessa n. kilon pala, sisälämpö saa olla 45 astetta. Lämpötila nousee v......