Rosolli

Kommentoi juttua
Katsottu: 2239 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
2 keitettyä punajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
puolikas omena
1 pieni maustekurkku
1 rkl hienonnettua sipulia
veitsenkärjellinen suolaa
kastike:
1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
1 rkl punajuuren lientä
1,5 tl sinappia
0,5 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi omena ja maustekurkku, hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.

Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja tarjoa rosollin kanssa.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Keventäjän parhaat reseptit

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Kouluruokaa edullisesti

    Olen ihmetellyt, kun kouluruokailua on pidetty aivan liian kalliina. On puhuttu, että aterian raaka-......

  • Suolan käytöstä

    Kaupan suolahyllyllä iski epätietoisuus, valinnanvaraa on ja paljon. Siispä kysyn täältä, millaista ......

  • Kummallinen maitoallergia(?)

    Olen ikäni kärsinyt erilaisista vatsavaivoista. Alunperin kaikki laitettiin laktoosi-intoleranssin s......

  • Läskisoosi

    Hyväksi todettuja reseptejä otetaan vastaan. Käytättekö kermaa tai muita mausteita suolan ja pippuri......