Rosolli

Ainekset

Määrä Aines
2 keitettyä punajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
puolikas omena
1 pieni maustekurkku
1 rkl hienonnettua sipulia
veitsenkärjellinen suolaa
kastike:
1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
1 rkl punajuuren lientä
1,5 tl sinappia
0,5 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi omena ja maustekurkku, hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.

Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja tarjoa rosollin kanssa.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Joulukinkun paistovinkit

 

Makuja maailmalta

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Jouluruokia meiltä

    Meidän jouluruokamme ovat (ihmisiä on poistunut ja uusia tuullut tilalle) lähinnä tämänlaisia : kin......

  • Toisenlaiset joulupiparit

    Etsiskelin netistä vähän toisenlaista ohjetta tavanomaiseen reseptiini kyllästyneenä ja löysin Kodin......

  • Kinkun paistaminen

    Millaisella ohjeella te teette joulukinkkunne? Minä luin jostain, että kinkun pitäisi antaa sulaa vi......

  • Balsamiviinietikka ja omenaviinietikka

    Mitä eroa on balsamiviinietikalla ja omenaviinietikalla salaattikastikkeessa, onko maussa käytännöss......