Rosolli

Kommentoi juttua
Katsottu: 2299 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
2 keitettyä punajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
puolikas omena
1 pieni maustekurkku
1 rkl hienonnettua sipulia
veitsenkärjellinen suolaa
kastike:
1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
1 rkl punajuuren lientä
1,5 tl sinappia
0,5 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi omena ja maustekurkku, hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.

Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja tarjoa rosollin kanssa.

Toimittaja: Soili Soisalo

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • croissant

    Tuolla aamupala-ketjussa Mametska sanoi syövänsä itsetehtyjä croissantteja. Ohje kelpaisi!!!

  • Parhaat kevytherkut/naposteltavat

    Listataan tähän vinkkejä kevyistä naposteluruuista tai juomista, saa olla suolaista tai makeaa. Min......

  • Lapsuuden juomia

    Kuka muistaa juoneensa lapsena Rymdiä? Kaksi jauhepussia kiinni toisissaan ja niissä jauhetta josta ......

  • Kevyttä eväsruokaa

    Aloitin terveellisemmän syömisen kesällä ja kaipaisin ideoita hyvistä kevyistä ruuista, jotka voi ot......