Riisi-banaanipannarit

Riisi-banaanipannarit 

30-60 min
Helppo

Ainekset

5 dl keitettyä Urtekram puuroriisiä
4 munaa
2 banaania
2 rkl riisi- tai perunajauhoja
4 dl (3-5 dl) mantelimaitoa, kookosmaitoa, maitoa tai vettä
ripaus suolaa
Steviaa tai erytritolia
Maun mukaan vaniljajauhetta, kanelia tai kardemummaa

Paistamiseen

neitsytkookosöljyä

Valmistusohje

Riisi-banaanipannarit sopivat jouluaattona aamiaispöytään riisipuuron tilalle.  Sekaan voi pilkkoa jouluisia kuivahedelmiä, kuten luumuja, viikunoita tai taateleita tai näistä tehtyä sosetta.

Laita kaikki pannukakkutaikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voit sekoittaa pannukakkutaikinan myös sauvasekoittimella. Taikina on hieman paksumpaa kuin tavallinen pannukakkutaikina. Kuumenna pieni määrä kookosöljyä pannulla ja lusikoi taikinaa pannulle pannukakuiksi. Alenna hieman lämpöä ja paista pannukakut kummaltakin puolelta noin 2–4 minuuttia. Vältä ylikypsentämistä, sillä pannukakuista tulee muuten kuivia. Nauti pannkukakut haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Riisi-banaanipannukakkujen reseptin on laatinut: ravitsemusasiantuntija Hanna Skyttä

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:

Avainsanat