Rapupasta – jokiravunpyrstöjä ja tagliatellea

Rapupasta – jokiravunpyrstöjä ja tagliatellea 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

300 g tuoretagliatellea
1 prk (noin 400 g) jokiravunpyrstöjä tilliliemessä

kastike:

1 fenkoli
1 porkkana
2 salottisipulia
1 sellerinvarsi
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
0.5 rkl hummerifondia
tilkka konjakkia
suolaa
mustapippuria
silputtua kruunutilliä

Valmistusohje

Kun haluat säväyttää pastalla, satsaa raaka-aineisiin. Ravunpyrstöt, fenkoli ja  huolella valittu viini nostavat pasta-aterian gourmet-tasolle. Tämä ravunpyrstöpastan sielu on rakkaudella tehty kastike.

1. Silppua kastiketta varten kasvikset ja sipulit pieniksi. Kuullota niitä hetki öljyssä, lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan kalaliemi ja viini. Anna hautua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää kerma, konjakkitilkka ja fondi. Keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee jonkin verran. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja silputulla kruunutillillä.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ravunpyrstöt liemestään ja lisää kiehuvan kuumaan kastikkeeseen. Älä keitä enää, etteivät pyrstöt sitkisty. Kääntele kastike kuuman pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Viinisuositus:

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling on kypsän hedelmäinen ja runsasmakuinen valkoviini Chilestä, 12,99 e.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat