Räiskäleet

Ainekset

Määrä Aines
2 munaa
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0,5 dl voisulaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin. Jos paistat lettuja ulkona, kaada taikina pulloon, josta sitä on helppo annostella pannulle.

2. Kuumenna iso paistinpannu tai muurinpohjapannu. Lisää vähän rasvaa ja paista taikina ohuiksi räiskäleiksi. Tarjoa makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Helppoja suolaisia lisukkeita muurinpohjaletuille ovat murennettu sinihomejuusto ja juustoraaste, kylmäsavulohi ja wasabi, silputtu kinkku ja maustettu tuorejuusto.

 

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • mitä syysruokaa odotatte?

    Onks teillä jotain ruokia mitä jo odotatte, siis sellasia syysruokia? Siis joita ei kesällä oikein v......

  • Perunasosetta?

    Joko kesäperunoista voisi tehdä perunasosetta? Tekisi niin kovasti mieli, mutta olen toistaiseksi aj......

  • Vaniljainen punaherukkamehu

    Hei, viime syksynä löysin lehdestä vallan mainion ohjeen, jonka mukaan tein vaniljaista punaherukka......

  • Kukkakaalit

    Onko eroa, ostanko tuoreen kukkakaalin ja keitän sen vai pakasteina? Onko vitamiineissa paljon eroa......