Räiskäleet

Ainekset

Määrä Aines
2 munaa
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0,5 dl voisulaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin. Jos paistat lettuja ulkona, kaada taikina pulloon, josta sitä on helppo annostella pannulle.

2. Kuumenna iso paistinpannu tai muurinpohjapannu. Lisää vähän rasvaa ja paista taikina ohuiksi räiskäleiksi. Tarjoa makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Helppoja suolaisia lisukkeita muurinpohjaletuille ovat murennettu sinihomejuusto ja juustoraaste, kylmäsavulohi ja wasabi, silputtu kinkku ja maustettu tuorejuusto.

 

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Teekanne-kilpailu

 

Keventäjän parhaat reseptit

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Isoäidin menyy

    Räiskäleet maistuivat niin hyvälle, että haluaisin laittaa niitä vieraillekin, mutta en heidän odott......

  • Fazerin suklaa on pahaa!

    En ymmärrä miten joku voi oikeasti syödä Fazerin suklaata, sehän aivan mautonta ja jos jollekin mais......

  • Rahkan teko-ohje

    Hei, kysyisin tietääkö kukaan miten tehdään rahkaa? Olen muuttamassa ulkomaille maahan, jossa ei my......

  • Kouluruokaa edullisesti

    Olen ihmetellyt, kun kouluruokailua on pidetty aivan liian kalliina. On puhuttu, että aterian raaka-......