Räiskäleet

Ainekset

Määrä Aines
2 munaa
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0,5 dl voisulaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin. Jos paistat lettuja ulkona, kaada taikina pulloon, josta sitä on helppo annostella pannulle.

2. Kuumenna iso paistinpannu tai muurinpohjapannu. Lisää vähän rasvaa ja paista taikina ohuiksi räiskäleiksi. Tarjoa makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Helppoja suolaisia lisukkeita muurinpohjaletuille ovat murennettu sinihomejuusto ja juustoraaste, kylmäsavulohi ja wasabi, silputtu kinkku ja maustettu tuorejuusto.

 

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Joulukinkun paistovinkit

 

Makuja maailmalta

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa