Punajuuri-vuohenjuustosuupalat

Punajuuri-vuohenjuustosuupalat 

10 annosta
vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

500 g nuoria punajuuria

keitinliemi:

100 g demerara- eli valkaisematonta ruokosokeria
1 dl balsamiviinietikkaa
2 laakerinlehteä
puoli ruukkua timjamia
3 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria

Kierittämiseen:

oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
nypittyjä tuoreita timjaminlehtiä

Vuohenjuusto:

100 g huoneenlämpöistä vuohenjuustoa
0.5 dl maitoa
suolaa
pippuria

koristeeksi:

paahdettuja pinjansiemeniä
ruohosipulia
punajuuren versoja tai minimangoldin lehtiä

Valmistusohje

Pese punajuuret ja pane pieneen kattilaan. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Lisää muut liemen ainekset ja keitä, kunnes punajuuret ovat pehmeitä, koosta riippuen 45–70 minuuttia. Anna jäähtyä liemessä yön yli.

Kuori punajuuret ja aseta leikkuulaudalle poikittain. Leikkaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat samankokoisia pyörylöitä, leikkaa viipaleet teräsmuotilla eli stanssilla. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka ja timjamin lehdet ja pyöräytä punajuuret siinä.

Soseuta vuohenjuusto ja maito tahnaksi ja paseeraa eli painele tiheän siivilän läpi. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita seos pursotinpussiin. Valuta punajuurikiekot paperin päällä ja pursota päälle vuohenjuustotahnaa. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla,  paahdetuilla ja rouhituilla pinjansiemenillä ja punajuuren versoilla tai minimangoldin lehdillä.

Avainsanat