Piimäjuusto

Ainekset

Määrä Aines
4 l täysmaitoa
1 l piimää
4 munaa
1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa piimä ja munat keskenään ja lisää seos kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen ja kytke lämpö pois. Pane kansi päälle ja anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes hera erottuu.

Nosta juustomassa reikäkauhalla kattilasta pois ja kumoa se kostetulla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Ripottele suolaa väliin. Käännä sideharsokankaan reunat juuston peitoksi ja aseta päälle paino. Pane muotin alle kulho, johon ylimääräinen hera kertyy. Anna juuston valua ja kiinteytyä jääkaapissa noin 12 tuntia.

Käännä sideharsokankaan reunat juuston päältä pois, kumoa juusto tarjolle ja poista kangas.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • paras porkkanakakku

    Kerro paras porkkanakakku-ohjeesi?

  • Ideoita ison porukan kahvitukseen

    Kaipaisin ideoita ja ohjeita ison väkimäärän kahvitukseen. Henkilömäärä on 50 henkilöstä 100 henkilö......

  • paras Lindströmin pihvi

    Kertokaahan parhaat niksinne kunnon Lindströmin pihvin tekemiseen. Käytättekö tuoreesta keitettyjä......

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......