Piimäjuusto

Piimäjuusto 

yli 2h
Keskitaso

Ainekset

4 l täysmaitoa
1 l piimää
4 munaa
1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa piimä ja munat keskenään ja lisää seos kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen ja kytke lämpö pois. Pane kansi päälle ja anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes hera erottuu.

Nosta juustomassa reikäkauhalla kattilasta pois ja kumoa se kostetulla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Ripottele suolaa väliin. Käännä sideharsokankaan reunat juuston peitoksi ja aseta päälle paino. Pane muotin alle kulho, johon ylimääräinen hera kertyy. Anna juuston valua ja kiinteytyä jääkaapissa noin 12 tuntia.

Käännä sideharsokankaan reunat juuston päältä pois, kumoa juusto tarjolle ja poista kangas.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat