Pihlajanmarjajäädyke

Ainekset

Määrä Aines
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl pihlajanmarja-omenasosetta
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pihlajanmarja-omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto  varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieneen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta.

Ota vuoka pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle.

Vihje:

Voit käyttää jäädykkeeseen myös pelkistä pihlajanmarjoista valmistettua sosetta. Jos teet jäädykkeen kiehautetuista ja soseutetuista marjoista, käytä kaksi desilitraa tomusokeria.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Tommi Tuomi

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • paras porkkanakakku

    Kerro paras porkkanakakku-ohjeesi?

  • Ideoita ison porukan kahvitukseen

    Kaipaisin ideoita ja ohjeita ison väkimäärän kahvitukseen. Henkilömäärä on 50 henkilöstä 100 henkilö......

  • paras Lindströmin pihvi

    Kertokaahan parhaat niksinne kunnon Lindströmin pihvin tekemiseen. Käytättekö tuoreesta keitettyjä......

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......