Pihlajanmarjajäädyke

Ainekset

Määrä Aines
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl pihlajanmarja-omenasosetta
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pihlajanmarja-omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto  varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieneen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta.

Ota vuoka pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle.

Vihje:

Voit käyttää jäädykkeeseen myös pelkistä pihlajanmarjoista valmistettua sosetta. Jos teet jäädykkeen kiehautetuista ja soseutetuista marjoista, käytä kaksi desilitraa tomusokeria.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Tommi Tuomi

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Äänestä ja voita!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Uusi kevytherkku!

    Namnamnam! Maistoin tänään tollasta jätskiä kuin wheyhey proteiinijäätelö, ihan sika hyvää ja sokeri......

  • Hilman päivän suklaakakkua?

    Kuka tietäisi Sacherkakkureseptiä, joka sopii kaikille eli prätkäkundille ja vegaanille yhtälailla, ......

  • Hylapyllyn kerma

    Voiko hylapylly syödä laatikkoruokaa, jossa on tavallista kuohukermaa?

  • Paras hirvenliha reseptinne

    Mieheni tuli juuri pohjoisesta ja toi mukanaan erityyppisiä lihakimpaleita (ulkofile, sisäfile, kulm......