Pihlajanmarjajäädyke

Ainekset

Määrä Aines
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl pihlajanmarja-omenasosetta
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pihlajanmarja-omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto  varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieneen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta.

Ota vuoka pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle.

Vihje:

Voit käyttää jäädykkeeseen myös pelkistä pihlajanmarjoista valmistettua sosetta. Jos teet jäädykkeen kiehautetuista ja soseutetuista marjoista, käytä kaksi desilitraa tomusokeria.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Tommi Tuomi

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Lapsuuden juomia

    Kuka muistaa juoneensa lapsena Rymdiä? Kaksi jauhepussia kiinni toisissaan ja niissä jauhetta josta ......

  • viime vuosi tuhannella

    Niin se maailma muuttuu Eskoseni on yksi vanha sanonta. Kauppojen tarjonta valikoima oli ennen hyvin......

  • Taloudellinen ruoanlaitto

    Tulipa tuossa mieleeni laittaa tällainen aloitus, kun tänään syömme suurinpiirtein samaa ruokaa kuin......

  • Parhaat kevytherkut/naposteltavat

    Listataan tähän vinkkejä kevyistä naposteluruuista tai juomista, saa olla suolaista tai makeaa. Min......