Osso Buco

Ainekset

Määrä Aines
4 2–3 cm:n paksuista viipaletta vasikan tai nuoren naudan potkaa
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 hienonnetttua sipulia
3 hienonnettua valkosipulin kynttä
2 viipaloitua porkkanaa
1 kuutioitu palsternakka
2 paloiteltua lehtisellerin vartta
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vasikanlientä (fondi)
1 prk säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
1 nippu timjamia
1 nippu oreganoa
Gremolada:
1 iso hienonnettu valkosipulin kynsi
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Ota potkaviipaleet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta vehnäjauhot reilusti suolalla ja pippurilla ja kääntele potkakiekot niissä. Paista oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja nosta uunipataan.

Lisää pannuun öljyä ja kuullota siinä sipulit, porkkanat, palsternakka ja sellerinvarret. Lisää valkoviini ja liemi ja keitä ne noin puoleen. Lisää tomaatit, keitä hetki ja kaada seos lihoille. Lisää nipuksi sidotut yrtit, pane pata 175-asteiseen uuniin ja anna muhia vähintään 2 tuntia. Tarkista maku.

Valmista gremolada. Jauha sitruunan kuori, valkosipuli ja persilja tahnaksi morttelissa. Levitä lihoille juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa osso buco risoton tai pastan kanssa. Kata pöytään rapeakuorista leipää, johon voi imeyttää herkullisen liemen.
 

Toimittaja: Raija Uljas

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • paras Lindströmin pihvi

    Kertokaahan parhaat niksinne kunnon Lindströmin pihvin tekemiseen. Käytättekö tuoreesta keitettyjä......

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......

  • Ilmakuivatun kinkun säilytys

    Jätin yön yli vahingossa ilmakuivatun kinkun (avaamaton paketti) huoneenlämpöön ja mietein että pitä......

  • Läskisoosi

    Hyväksi todettuja reseptejä otetaan vastaan. Käytättekö kermaa tai muita mausteita suolan ja pippuri......