Osso Buco

Ainekset

Määrä Aines
4 2–3 cm:n paksuista viipaletta vasikan tai nuoren naudan potkaa
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 hienonnetttua sipulia
3 hienonnettua valkosipulin kynttä
2 viipaloitua porkkanaa
1 kuutioitu palsternakka
2 paloiteltua lehtisellerin vartta
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vasikanlientä (fondi)
1 prk säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
1 nippu timjamia
1 nippu oreganoa
Gremolada:
1 iso hienonnettu valkosipulin kynsi
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Ota potkaviipaleet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta vehnäjauhot reilusti suolalla ja pippurilla ja kääntele potkakiekot niissä. Paista oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja nosta uunipataan.

Lisää pannuun öljyä ja kuullota siinä sipulit, porkkanat, palsternakka ja sellerinvarret. Lisää valkoviini ja liemi ja keitä ne noin puoleen. Lisää tomaatit, keitä hetki ja kaada seos lihoille. Lisää nipuksi sidotut yrtit, pane pata 175-asteiseen uuniin ja anna muhia vähintään 2 tuntia. Tarkista maku.

Valmista gremolada. Jauha sitruunan kuori, valkosipuli ja persilja tahnaksi morttelissa. Levitä lihoille juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa osso buco risoton tai pastan kanssa. Kata pöytään rapeakuorista leipää, johon voi imeyttää herkullisen liemen.
 

Toimittaja: Raija Uljas

Kuvaaja: Mirva Kakko

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Perunasosetta?

    Joko kesäperunoista voisi tehdä perunasosetta? Tekisi niin kovasti mieli, mutta olen toistaiseksi aj......

  • Vaniljainen punaherukkamehu

    Hei, viime syksynä löysin lehdestä vallan mainion ohjeen, jonka mukaan tein vaniljaista punaherukka......

  • Kukkakaalit

    Onko eroa, ostanko tuoreen kukkakaalin ja keitän sen vai pakasteina? Onko vitamiineissa paljon eroa......

  • Miten kuohkea pannari?

    Lapsena äiti teki ihanaa pannaria. Se paisui isoiksi kupliksi, joskus koko pannari oli yhtä kuplaa. ......