Omenalla täytetyt lohikääröt ja lämmin siiderikastike

Omenalla täytetyt lohikääröt ja lämmin siiderikastike 

30-60 min
Helppo
Omenan maku sopii hyvin yhteen rasvaisen kalan, kuten lohen kanssa. Kastike on tehty kuivasta siideristä ja kermasta. Mainio alkupala illalliselle.

Ainekset

4 isoa viipaletta graavilohta

Täyte

2 kirpeää omenaa
1 punasipuli
1 rkl voita
1 tl raastettua piparjuurta
ripaus suolaa ja pippuria

Kastike

2 dl kuivaa siideriä
1 rkl kalafondia
1 dl kuohukermaa
tilkka sitruunamehua
suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa omenat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita pari minuuttia, mausta seos piparjuurella, suolalla ja pippurilla.

2. Tee reikämuotilla tai pienellä kahvikupilla neljä kekoa alkupalalautasille. Puolita lohiviipaleet pitkittäin ja kietaise aina kaksi pitkää viipaletta omenakeon ympärille.

3. Kuumenna siideri, kalafondi ja tilkka sitruunamehua kattilassa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele kastikepohjaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lisää alkupaloja lohesta:

188180-lohiceviche.jpg

Lohiceviche

lohipastrami ja tillimajoneesi

Lohipastrami ja tillimajoneesi

976780-chili_lime_marinoitu_lohi_Kari_Hautala_otavamedia.jpg

Raikas limetti-chililohi

Kotiliesi.fi: Limelohitartar

Tunnisteet

Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat