Omena-mantelikakku

Ainekset

Määrä Aines
4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia
125 g marsipaania
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pinnalle:
1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Halkaise omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja sekoita niiden joukkoon sokeri sekä kaneli. Raasta marsipaani.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää marsipaani sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä päälle omenalohkot. Lisää loput taikinasta ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......

  • Ilmakuivatun kinkun säilytys

    Jätin yön yli vahingossa ilmakuivatun kinkun (avaamaton paketti) huoneenlämpöön ja mietein että pitä......

  • Läskisoosi

    Hyväksi todettuja reseptejä otetaan vastaan. Käytättekö kermaa tai muita mausteita suolan ja pippuri......

  • Sieniherkkuja

    Mitä kaikkea teette sienistä? Sain eilen ämpärillisen kantarelleja. Yksi muhennos on jo syöty. ......