Omena-mantelikakku

Ainekset

Määrä Aines
4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia
125 g marsipaania
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pinnalle:
1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Halkaise omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja sekoita niiden joukkoon sokeri sekä kaneli. Raasta marsipaani.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää marsipaani sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä päälle omenalohkot. Lisää loput taikinasta ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kisaan ja voita!

 

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Kuinka kypsäksi paistat lohen?

    Tällä hetkellä uunissa 180 asteessa n. kilon pala, sisälämpö saa olla 45 astetta. Lämpötila nousee v......

  • Juhlat ystäville

    Aion kutsua noin 10 ystävääni kotiini juhlimaan synttäreitäni. Vain kahvittelusta olisi kyse mutta h......

  • Kevään parsaherkut

    Parsasesonki on parhaimmillaan. Kuinka ellit laitatte parsaa? Maistuuko teille valkoinen vai vihreä ......

  • gluteenitonta kahvipöytään

    Ensiviikolla tulisi käymään vieraita ja siinä on myös henkilö joka saa syödä vain gluteenittomia tuo......