Omena-mantelikakku

Ainekset

Määrä Aines
4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia
125 g marsipaania
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pinnalle:
1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Halkaise omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja sekoita niiden joukkoon sokeri sekä kaneli. Raasta marsipaani.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää marsipaani sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä päälle omenalohkot. Lisää loput taikinasta ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • sämppikset

    Hei! Tein ensimmäiset omatekoiset sämppikset tänään. Hyviä niistä tuli mutta ihmettelin kun ohjees......

  • Miksi kakkupohja ja tuulihatut lässähtävät?

    En ymmärrä miksi nykyaikaisissa uunissa paistaessa kakkupohjat ja tuulihatut lässähtävät aina!? En a......

  • mauttomat tomaatit!

    Miksi tomaateissa ei ole enää mitään makua? Nytkin menin tyhmänä ostamaan Pirkan pikkutomaatteja, j......

  • Hirvenvasan maksa

    Mitähän tuosta tekisi? Tavaraa on varmaankin noin kilon verran, joten pariakin eri ruokalajia voisi ......