Omena-mantelikakku

Ainekset

Määrä Aines
4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia
125 g marsipaania
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pinnalle:
1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Halkaise omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja sekoita niiden joukkoon sokeri sekä kaneli. Raasta marsipaani.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää marsipaani sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä päälle omenalohkot. Lisää loput taikinasta ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • mitä syysruokaa odotatte?

    Onks teillä jotain ruokia mitä jo odotatte, siis sellasia syysruokia? Siis joita ei kesällä oikein v......

  • Perunasosetta?

    Joko kesäperunoista voisi tehdä perunasosetta? Tekisi niin kovasti mieli, mutta olen toistaiseksi aj......

  • Vaniljainen punaherukkamehu

    Hei, viime syksynä löysin lehdestä vallan mainion ohjeen, jonka mukaan tein vaniljaista punaherukka......

  • Kukkakaalit

    Onko eroa, ostanko tuoreen kukkakaalin ja keitän sen vai pakasteina? Onko vitamiineissa paljon eroa......