Omena-mantelikakku

Ainekset

Määrä Aines
4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia
125 g marsipaania
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pinnalle:
1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Halkaise omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja sekoita niiden joukkoon sokeri sekä kaneli. Raasta marsipaani.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää marsipaani sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä päälle omenalohkot. Lisää loput taikinasta ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • G: Mitä kiellettyä ruokaa kaipaat?

    Olen vehnäallergikko ja ikävöin eniten Pälkäneen perunalimppua, tuoretta ranskanleipää ja lakua.