Oliivileipä

Ainekset

Määrä Aines
5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
ripaus sokeria
noin 12 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
1 rkl timjamia
1 rkl oreganoa
Voiteluun
oliiviöljyä
Pinnalle
- pistaasi- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu

 

Viikon ruokalista

Ruokakeskusteluissa

  • Pitsa?

    Hieman arveluttaa tällainen uudenlainen pitsa. Pikaruokajätti mullisti pitsan täysin ? Söisitkö itse......

  • Intialaisia pääsiäisruokia

    Tämä tulee viime hetkessä, mutta tietääkö kukaan tyypillisiä intialaisia pääsiäisruokia? Jos saisi r......

  • Pääsiäisen jälkiruoat?

    Millaisia jälkiruokia teetta pääsiäisaterioille? Onko teillä jotain perinteisiä, vai etsittekö aina ......

  • Pääsiäisen pääruoka

    Löysin HS:n ruokaliitteestä viime viikolla kiinnostavan pääruokaehdotuksen. Lammaspata karitsan paa......