Oliivileipä

Kommentoi juttua
Katsottu: 2021 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
ripaus sokeria
noin 12 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
1 rkl timjamia
1 rkl oreganoa
Voiteluun
oliiviöljyä
Pinnalle
- pistaasi- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Itse tehdyn herkullisen vuokaleivän sattumina on oliiveja ja  pähkinöitä, mausteena yrttejä.

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jukka Pakarinen

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Lapsuuden juomia

    Kuka muistaa juoneensa lapsena Rymdiä? Kaksi jauhepussia kiinni toisissaan ja niissä jauhetta josta ......

  • viime vuosi tuhannella

    Niin se maailma muuttuu Eskoseni on yksi vanha sanonta. Kauppojen tarjonta valikoima oli ennen hyvin......

  • Taloudellinen ruoanlaitto

    Tulipa tuossa mieleeni laittaa tällainen aloitus, kun tänään syömme suurinpiirtein samaa ruokaa kuin......

  • Parhaat kevytherkut/naposteltavat

    Listataan tähän vinkkejä kevyistä naposteluruuista tai juomista, saa olla suolaista tai makeaa. Min......