Oliivileipä

Ainekset

Määrä Aines
5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
ripaus sokeria
noin 12 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
1 rkl timjamia
1 rkl oreganoa
Voiteluun
oliiviöljyä
Pinnalle
- pistaasi- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......

  • Ilmakuivatun kinkun säilytys

    Jätin yön yli vahingossa ilmakuivatun kinkun (avaamaton paketti) huoneenlämpöön ja mietein että pitä......

  • Läskisoosi

    Hyväksi todettuja reseptejä otetaan vastaan. Käytättekö kermaa tai muita mausteita suolan ja pippuri......

  • Sieniherkkuja

    Mitä kaikkea teette sienistä? Sain eilen ämpärillisen kantarelleja. Yksi muhennos on jo syöty. ......