Oliivileipä

Ainekset

Määrä Aines
5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
ripaus sokeria
noin 12 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
1 rkl timjamia
1 rkl oreganoa
Voiteluun
oliiviöljyä
Pinnalle
- pistaasi- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Itse tehdyn herkullisen vuokaleivän sattumina on oliiveja ja  pähkinöitä, mausteena yrttejä.

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jukka Pakarinen

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Suvun paras resepti

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Voiko mansikkahilloa pakastaa?

    Haluaisin keittää talveksi omatekoista mansikkahilloa. Minulla on kuitenkin niin vähän kylmäsäilytys......

  • Herkkutattimuhennos

    Tarvitaan: Valurautapaistinpannu, voita, sipulia, ruohosipulia , tatteja, smetanaa, tuoretta tilli-......

  • Broilerin ohutleikkeet

    Ostin paketillisen marinoimattomia broilerin ohutleikkeitä ja kaipailisin uusia resepti-ideoita. Oma......

  • Piimälettujen ohje

    -80-luvun alussa sain piimälettujen ohjeen. Jauhoja oli, soodaa ja paistettiin voissa lettupannulla.......