Oliivileipä

Oliivileipä 

yli 60 min
Helppo

Ainekset

5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
ripaus sokeria
noin 12 dl vehnäjauhoja
0.5 dl oliiviöljyä
300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
1 rkl timjamia
1 rkl oreganoa

Voiteluun

oliiviöljyä

Pinnalle

pistaasi- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Itse tehdyn herkullisen vuokaleivän sattumina on oliiveja ja  pähkinöitä, mausteena yrttejä.

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Avainsanat