Muna-pinaattipaistokset

Muna-pinaattipaistokset 

30-60 min
Vaativa
Kermaiset muna-pinaattipaistokset viimeistellään parmesaanijuustolla ja sulostuttavat esimerkiksi brunssilla.

Ainekset

4 kananmunaa
250 g babypinaattia
4 kevätsipulia
1 rkl voita
4 rkl kermaa
50 g raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Tarjoa muna-pinaattipaistokset heti.

1. Voitele 4 pientä uunivuokaa. Sulata voi pannulla, lisää pilkotut kevätsipulit ja kuumenna hetki. Lisää pinaatit ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pinaatit uunivuokiin, lisää parmesaani ja kerma.

2. Tee munia varten kolo pinaattien keskelle. Riko munat koloihin. Pane vuoat 190-asteiseen uuniin vesihauteeseen. Kypsennä, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa muna-pinaattipaistokset heti.

Katso myös:

Meksikolainen pinaattipaistos Ruoka.fi

Pienet pinaatti-paprikamunakkaat Ruoka.fi

Pinaattiuunimunat Kotiliesi.fi

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:

Avainsanat