Metsänkylän lasagne

Metsänkylän lasagne 

6 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

300 g lasagnelevyjä

lihakastike:

2 dl mukulaselleriä
2 porkkanaa
2 sipulia
2 dl kesäkurpitsaa
voita, margariinia tai öljyä
600 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
2 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
4 dl vettä
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
1 dl tuoretta tai 1 tl kuivattua persiljaa
1 dl tuoretta tai 1 tl kuivattua oreganoa

valkokastike:

1 dl voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1.2 l maitoa (mieluiten punaista)
150 g juustoa (mustaleima Emmental)
ripaus muskottipähkinää

pinnalle:

50-100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja raasta juurekset, pilko sipuli. Ruskista niitä rasvassa kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia ja siirrä pataan.

Ruskista myös jauheliha kuumalla pannulla, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja siirrä juuresten joukkoon pataan.

Lisää pataan tomaattimurska, tomaattipyree, vesi, valkosipuli, murennettu lihaliemikuutio sekä tuore persilja, oregano ja basilika hienonnettuna tai kuivatut yrtit. Mausta mustapippurirouheella ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta ja välillä sekoittaen noin 45 minuuttia.

Valmista jauhelihakastikkeen kiehuessa valkokastike: Lisää kiehuvaan rasvaan vehnäjauhot nopeasti sekoittaen. Lisää sitten maito hitaasti koko ajan sekoittaen. Sekoita kastiketta kunnes se kiehuu ja sakenee. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta kastike muskottipähkinällä.

Voitele lasagnevuoka ja lisää aluksi ohut kerros jauhelihakastiketta pohjalle. Lado päälle lasagnelevyjä ja sitten jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Toista kerroksia niin, että päällimmäiseksi tulee lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 250 asteen uuninlämmössä 20–30 minuuttia ja anna vetäytyä sen jälkeen 5 minuuttia.

Tarjoile vihreän salaatin,vaalean leivän ja täyteläisen punaviinin kanssa.

Resepti: Petri Kuurma

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat