Mausteinen pizza: lampaan jauhelihaa, chorizoa ja jalapenoviipaleita

Mausteinen pizza: lampaan jauhelihaa, chorizoa ja jalapenoviipaleita 

vähintään vuorokausi
Keskitaso
Mausteisessa pizzassa maistuvat chorizo, lampaan jauheliha ja jalopeno.

Ainekset

pizzataikinaa

Täytteet

tomaattikastiketta
paistettua lammasjauhelihaa
chorizoa
jalapenoviipaleita
rosmariinia
fetaa

Valmistusohje

1. Käytä pizzataikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijasta tai ohella durumvehnäjauhoja, jotka tekevät taikinan helposti kaulittavaksi. Gluteeniton pizza syntyy gluteenittomista jauhoista ja sitkoa parantavasta psylliumjauheesta.

2. Alusta pizzataikina perusteellisesti pehmeän kimmoisaksi. Kohota taikina kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Mitä pitempi kohotusaika, sitä maukkaamman pohjan ja helpommin käsiteltävän taikinan saat.

3. Kuumenna uuni maksimilämpötilaan. Pane pelti uuniin siksi aikaa, kun kaulit ja täytät pizzat. Voit paistaa pizzat ilman leivinpaperia. Jos käytät leivinpaperia, täytä pizzapohja leivinpaperin päällä, vedä uunivalmis pizza papereineen pellille ja laita uuniin. Paista pizzat heti täyttämisen jälkeen.

4. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä pizzaa yhtä aikaa. Vaihda peltien paikat päikseen paistamisen puolivälissä.

5. Laita pizzaan tomaattikastiketta ja muita täytteitä kohtuudella. Satsaa laatuun.

Katso myös:
Chorizo-vuohenjuusto-jättirapupizza, Ruoka.fi
Pizzaletut chorizo-täytteellä, Ruoka.fi
Lammaspiirakka, Kotiliesi.fi

Avainsanat