Mausteinen bataattilaatikko

Mausteinen bataattilaatikko 

yli 60 min
Helppo
Valmista tänä jouluna lanttulaatikon sijasta tai sen lisäksi pehmeää ja miedosti mausteista bataattilaatikkoa.

Ainekset

noin 800 g bataatteja
1 sipuli
mietoa kasvislientä
pala tuoretta inkivääriä
tai reilu 1 tl kuivattua inkivääriä
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 rkl siirappia
muskottia ja/tai valkopippuria
(ripaus kanelia)
suolaa

Pinnalle:

voinokareita
korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Hienonna tuore inkivääri. Hauduta ainekset pehmeiksi miedossa kasvisliemessä ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon kerma-vehnäjauhoseos, munat ja siirappi. Mausta muskotilla tai pippurilla, halutessasi kanelilla sekä suolalla. Jos käytät kuivattua inkivääriä, lisää se tässä vaiheessa.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Katso myös muiden joululaatikoiden reseptit:

761842-porkkanalaatikko_Marstio.jpg

Porkkanalaatikko

761836-lanttulaatikko_Marstio.jpg

Lanttulaatikko

853815-joulunlaatikot_marstio.jpg

Imelletty perunalaatikko

Kotiliesi.fi: Lanttu-bataattilaatikko

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat