Marokkolainen lihakeitto

Marokkolainen lihakeitto 

6 annosta
30-60 min
Helppo
Marokkolaisen lihakeiton voi tehdä jauhelihasta tai paistista. Liemelle antavat makeutta ja huikeaa makua muun muassa aprikoosit.

Ainekset

2 hienonnettua sipulia
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 myskikurpitsa
tai 3 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 tlk kikherneitä
400 g karitsan jauhelihaa tai paahtopaistia
2 rkl öljyä
1 rkl harissatahnaa
1–2 kanelitankoa
2 viipaletta appelsiininkuorta
2 tl juustokuminaa
11/4 l lihalientä
1 tlk säilyketomaatteja
75 g kuivattuja aprikooseja
suolaa, mustapippuria
silputtua minttua

Lisäksi

bulguria tai couscousia

Valmistusohje

1. Silppua sipulit. Kuori ja paloittele kurpitsa tai porkkanat. Viipaloi sellerinvarret. Huuhtele kikherneet siivilässä.

2. Paista jauheliha tai pieniksi paloiksi leikattu paisti yhdessä sipuleiden kanssa öljyssä paistinpannulla. Siirrä kattilaan. Lisää kasvikset, harissa, kanelitangot, kaksi appelsiininkuoriviipaletta (noin 5 cm pitkiä ja sentin leveitä) ja juustokumina. Kaada päälle lihaliemi, lisää kikherneet ja säilyketomaatit.

3. Anna keiton kiehua hiljalleen 30–40 minuuttia. Lisää suikaloidut aprikoosit loppuvaiheessa. Viimeistele keitto silputulla mintulla ja tarjoa couscousin tai bulgurin kanssa.

Karitsan jauheliha sopii monenlaisiin ruokiin:

988068-mausteista_karitsaa_paahdetulla_bataatilla.jpg

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

987478-Karitsanjauhelihakeitto,590.jpg

Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Lammaslihapullat

Arabialaiset lammaslihapullat

Kotiliesi.fi: Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat