Marokkolainen couscoussalaatti

Marokkolainen couscoussalaatti 

15 annosta
30-60 min
Helppo

Ainekset

4 dl täysjyväcouscousia
5 dl mietoa kanalientä
2 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
1-2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa

kastike:

1 dl öljyä
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa salaattiin
1 prk pieniä mustia oliiveja
10 puolikuivattua aurinkotomaattia suikaleina
2 punasipulia
minttua ja korianteria

Valmistusohje

Marokkolainen couscoussalaatti sopii hyvin myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.

1. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, juustokumina ja kurkuma öljyssä, lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja couscousryynit. Sekoita ja nosta pois levyltä. Anna couscousin tekeytyä kannen alla muutama minuutti ja nosta takaisin liedelle miedolle lämmölle ja kuumenna, kunnes ryynit ovat kypsiä. Kaada couscous kulhoon ja sekoittele irtonaiseksi haarukalla.

2. Valmista kastike ja sekoita se lämpimän couscousin joukkoon. Lisää oliivit, silputut aurinkotomaatit, sipulisilppu ja reilusti hienonnettuja yrttejä. Anna salaatin maustua jonkin aikaa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:

Avainsanat