Marja-mascarponekakku

Marja-mascarponekakku 

15 annosta
yli 60 min
Keskitaso
Muhkea marja-mascarponekakku on kahvipöydän kuningatar. Lisää näyttävyyttä kakkuun saat koristelemalla sen marjoilla ja macaron-leivoksilla.

Ainekset

Pohja

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte

500 g pakaste¬marjasekoitusta
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
3 valkuaista
1-11/2 dl sokeria (marjojen happamuuden mukaan)

Koristeeksi

tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota reunat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Irrota kakku vuoasta. Peitä vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja taittele leivinpaperikaistale peittämään vuoan reunoja. Pane kakkupohja vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla.

3. Sulata pakastemarjat, survo sauvasekoittimella ja painele survos sileäksi siivilän läpi. Käytä 2 dl soseesta täytteeseen, mausta loput sokerilla ja levitä kakkupohjan päälle.

4. Pane liivatteet veteen. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vaahdota kerma ja loput sokerista. Yhdistä kermavaahto, marjasose ja mascarpone.

5. Sulata liivatteet mikrossa. Anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen. Kääntele sekaan valkuaisvaahto. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

6. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja macaroneilla.

Mascarpone maistuu leivonnaisissa: 

927447-marja-tuorejuustoleivokset.jpg

Marja-tuorejuustoleivokset

952752-suklaa_mascarponekakku.jpg

Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku

794284-kuningatarpiirakka.jpg

Vaniljainen kuningatarpiirakka

Kotiliesi.fi: Vadelmatiramisu

Avainsanat