Maalaissämpylät

Ainekset

Määrä Aines
1 dl kaljamallasta
5 dl vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl ruisjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda kaljamaltaita kuivalla teflonpannulla hetken aikaa. Nosta jäähtymään.

2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi-maitoseos. Lisää joukkoon suola, hunaja ja kaljamaltaat. Alusta taikina jauhojen kanssa löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysä taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikina nopeasti ensin viideksi suikaleeksi ja suikaleet samankokoisiksi paloiksi. Nostele palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä, jotta kuoresta tulee rapea.

Toimittaja: Katri Schröder

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kisaan ja voita!

 

 

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Hedelmäsalaatti

    Kavereiden kanssa jutellessa lapsuusmuistoista nousi hedelmäsalaatti, joka meidän perheessämme oli t......

  • Juhlat ystäville

    Aion kutsua noin 10 ystävääni kotiini juhlimaan synttäreitäni. Vain kahvittelusta olisi kyse mutta h......

  • Aloe Vera Gel

    Moi! Olen juonut päivittäin kohta 3 kk ajan Foreverliving Productin Aloe Vera Gel juomaa 30 ml päivä......

  • Kahvimyllyistä

    Haluaisin alkaa jauhaa kahvin pavuista. Mutta. Myllyjä on monenlaisia. Unohdetaan ammattikäyttömylly......