Maalaissämpylät

Ainekset

Määrä Aines
1 dl kaljamallasta
5 dl vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl ruisjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda kaljamaltaita kuivalla teflonpannulla hetken aikaa. Nosta jäähtymään.

2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi-maitoseos. Lisää joukkoon suola, hunaja ja kaljamaltaat. Alusta taikina jauhojen kanssa löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysä taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikina nopeasti ensin viideksi suikaleeksi ja suikaleet samankokoisiksi paloiksi. Nostele palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä, jotta kuoresta tulee rapea.

Toimittaja: Katri Schröder

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Viinikivi

    Tietäisikö joku elleistä mitä on viinikivi (cream of tartar)? Missä sitä käytetään tai siis tiedän, ......

  • Mitä täytteeksi possurullaan?

    Parhaat vinkit kehiin! Ajattelin omenaosetta, mutta siihen se sitten tyssääkin. Voi olla liian makea......

  • Kuinka kvinoasta maukas puuro

    Onko kukaan keksinyt miten kvinoasta saisi maukkaan puuron. Tervveydellisiä vaikutuksia ja vaihtoeht......

  • Doritos sipsejä?

    Mistä Suomesta saa Doritos Cheese-sipsejä? Doritos sipsejä?