Maalaissämpylät

Ainekset

Määrä Aines
1 dl kaljamallasta
5 dl vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl ruisjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda kaljamaltaita kuivalla teflonpannulla hetken aikaa. Nosta jäähtymään.

2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi-maitoseos. Lisää joukkoon suola, hunaja ja kaljamaltaat. Alusta taikina jauhojen kanssa löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysä taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikina nopeasti ensin viideksi suikaleeksi ja suikaleet samankokoisiksi paloiksi. Nostele palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä, jotta kuoresta tulee rapea.

Toimittaja: Katri Schröder

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • paras porkkanakakku

    Kerro paras porkkanakakku-ohjeesi?

  • Ideoita ison porukan kahvitukseen

    Kaipaisin ideoita ja ohjeita ison väkimäärän kahvitukseen. Henkilömäärä on 50 henkilöstä 100 henkilö......

  • paras Lindströmin pihvi

    Kertokaahan parhaat niksinne kunnon Lindströmin pihvin tekemiseen. Käytättekö tuoreesta keitettyjä......

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......