Maalaissämpylät

Ainekset

Määrä Aines
1 dl kaljamallasta
5 dl vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl ruisjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda kaljamaltaita kuivalla teflonpannulla hetken aikaa. Nosta jäähtymään.

2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi-maitoseos. Lisää joukkoon suola, hunaja ja kaljamaltaat. Alusta taikina jauhojen kanssa löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysä taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikina nopeasti ensin viideksi suikaleeksi ja suikaleet samankokoisiksi paloiksi. Nostele palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä, jotta kuoresta tulee rapea.

Toimittaja: Katri Schröder

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Taloudellinen ruoanlaitto

    Tulipa tuossa mieleeni laittaa tällainen aloitus, kun tänään syömme suurinpiirtein samaa ruokaa kuin......

  • Parhaat kevytherkut/naposteltavat

    Listataan tähän vinkkejä kevyistä naposteluruuista tai juomista, saa olla suolaista tai makeaa. Min......

  • viime vuosi tuhannella

    Niin se maailma muuttuu Eskoseni on yksi vanha sanonta. Kauppojen tarjonta valikoima oli ennen hyvin......

  • Lapsuuden juomia

    Kuka muistaa juoneensa lapsena Rymdiä? Kaksi jauhepussia kiinni toisissaan ja niissä jauhetta josta ......