Lohirulla, punajuuricarpaccio ja Manchego-juusto

Lohirulla, punajuuricarpaccio ja Manchego-juusto 

6 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

400 g kylmäsavulohiviipaleita
50 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
0.5 tl raastettua piparjuurta
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
tuorekelmua
alumiinifoliota

Punajuuricarpaccio:

300 g tuoreita punajuuria
1 tl sormisuolaa
mustapippuria

Pähkinäinen Manchego-juusto:

100 g Manchego-juustoa
50 g saksanpähkinöitä
3 tl hunajaa

Valmistusohje

Lohirulla, punajuuricarpaccio ja Manchego-juusto

1. Nostele lohisiivut tuorekelmun päälle tasaisesti. Sekoita raastettu piparjuuri tuorejuuston joukkoon. Tarkista maku. Levitä tuorejuusto ohuelti lohen pinnalle. Ripottele ruohosipuli päälle ja kääri lohilevy tiukalle rullalle, kuin tekisit kääretorttua. Laita lohirulla pakastimeen.

2. Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa 50 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä. Kuori ne lämpiminä. Leikkaa punajuuret ohuen ohuiksi siivuiksi mandoliinileikkurilla ja asettele siivut laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

3. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksija pyörittele hunajassa. Rouhi pähkinät ja ripottele rouhe juuston pinnalle.

4. Leikkaa lohirulla ennen tarjoilua noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Rulla on helpointa leikata kohmeisena. Asettele viipaleet tarjoiluvadille punajuurisiivujen päälle. Viipaleet sulavat nopeasti, noin 10 minuutissa. Koristele vati juusto-pähkinäseoksella.

Ohje: Alex Nurmi

Avainsanat