Lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti 

2 annosta
alle 30 min
Keskitaso

Ainekset

250 g lohifileetä
ripaus rouhittua valkopippuria
1.5 rkl hienonnettua persiljaa
0.5 tl suolaa

Kvinoasalaatti:

1 dl kvinoaa
1 iso porkkana
1 sitruuna
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl fenkolinsiemeniä
0.5 tl suolaa
puolikas kurkku
1 avokado
muutama oksa tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kvinoa tekee salaatista kuin salaatista maukkaan ja ruokaisan lounasevään.

1.  Valmista ensin kvinoasalaatti. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi. Anna kiehua kvinoan kanssa loppuvaiheessa muutama minuutti. Valuta kvinoa ja porkkanat. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy, raastettu valkosipulinkynsi, murskatut fenkolinsiemenet ja suola. Jäähdytä salaatti.

2. Kastele arkki leivinpaperia märäksi ja rutista kosteaksi. Asettele lohipala arkin keskelle ja mausta kevyesti rouhitulla valkopippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Nostele leivinpaperinreunat kalan suojaksi. Nosta kalapussi varovasti höyrykattilaan ja peitä kattila kannella. Anna höyrystyä kattilassa 10 minuuttia. Anna kalan jäähtyä ja mausta suolalla.

3. Pilko kurkku ja avokado. Pirskota päälle hieman sitruunamehua. Nostele jäähtyneen salaatin joukkoon heinonnettua korianteria. Paloittele salaatin joukkoon lohi ilman nahkaa.

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat