Lihapiirakka

Lihapiirakka 

8 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

4 dl vettä tai rasvatonta maitoa
½ pala hiivaa
¾ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl hiutaleita
1 dl leseitä
4-5 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl pullomargariinia

Täyte

¾ dl riisi-viljaseosta
2 dl vettä
600 g kevytjauhelihaa (rasvaa max 7%)
2 sipulia (Sydänmerkki)
2 valkosipulin kynttä
1 rkl pullorasvaa
¾ tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
(1/2 tl chilitahnaa)
200 g herne-maissi-paprikaa tai muita pakastekasviksia
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä tai maustamatonta rasvatonta jogurttia (rasvaa max 7%)
1,5 munaa
1 rkl välimeren yrttiseosta

Voiteluun

½ muna

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, hiutaleet, leseet ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Tee kohotuksen aikana täyte.

2. Kiehauta vesi ja laita riisi kypsymään. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsynyt.

3. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta mausta, lisää chilitahna. Ota pannu pois levyltä. Lisää pakastekasvikset ja kypsä riisi ja sekoita. Jäähdytä täytettä noin 15 minuuttia. Lisää kermaviili, munat ja yrttiseos. 

4. Kauli 2/3 taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaada täyte päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta täytteen päälle. Nipistele saumat kiinni. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tunnisteet

Raaka-aineet:

Avainsanat