Lihapata uunissa

Kommentoi juttua
Katsottu: 5657 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
noin 1 kg luista vasikanlihaa (lapaa tai potkaa)
1 kokonainen valkosipuli
2 isoa porkkanaa
10 pikkusipulia
3 pientä omenaa
200 g herkkusieniä
3 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
1 laakerinlehti
1 pala kanelitankoa
sokeria tai hunajaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele liha ja ruskista palat parissa erässä paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada lihapalojen päälle. Lisää viini ja lihaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.

2. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta osa pois, ja lisää valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloitellut porkkanat, puolitetut sipulit ja pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet.

3. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan.

4. Ota kansi pois ja lisää pataan omenalohkot. Kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki: Lihapataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

 

Airam-kilpailu

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Suolan käytöstä

    Kaupan suolahyllyllä iski epätietoisuus, valinnanvaraa on ja paljon. Siispä kysyn täältä, millaista ......

  • Keittiövälineet ja niiden valinta

    Olen viime kuussa kotoa muuttanut opiskelija. Äitini kuoli kun olin 9v ja isäni ei paljon ruokaa jak......

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • Puolukkatuoremehu

    Hei! Nyt tarvitsisin puolukkatuoremehun reseptiä.