Lihapata uunissa

Kommentoi juttua
Katsottu: 4289 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
noin 1 kg luista vasikanlihaa (lapaa tai potkaa)
1 kokonainen valkosipuli
2 isoa porkkanaa
10 pikkusipulia
3 pientä omenaa
200 g herkkusieniä
3 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
1 laakerinlehti
1 pala kanelitankoa
sokeria tai hunajaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele liha ja ruskista palat parissa erässä paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada lihapalojen päälle. Lisää viini ja lihaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.

2. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta osa pois, ja lisää valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloitellut porkkanat, puolitetut sipulit ja pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet.

3. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan.

4. Ota kansi pois ja lisää pataan omenalohkot. Kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki: Lihapataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu

 

Viikon ruokalista

Ruokakeskusteluissa

  • mikä on oikea tapa mitata

    uusienperunoiden kypsyys, että keittäminen onnistuisi?

  • Pitsa?

    Hieman arveluttaa tällainen uudenlainen pitsa. Pikaruokajätti mullisti pitsan täysin ? Söisitkö itse......

  • Intialaisia pääsiäisruokia

    Tämä tulee viime hetkessä, mutta tietääkö kukaan tyypillisiä intialaisia pääsiäisruokia? Jos saisi r......

  • Pääsiäisen jälkiruoat?

    Millaisia jälkiruokia teetta pääsiäisaterioille? Onko teillä jotain perinteisiä, vai etsittekö aina ......