Lihapata uunissa

Kommentoi juttua
Katsottu: 10187 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
noin 1 kg luista vasikanlihaa (lapaa tai potkaa)
1 kokonainen valkosipuli
2 isoa porkkanaa
10 pikkusipulia
3 pientä omenaa
200 g herkkusieniä
3 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
1 laakerinlehti
1 pala kanelitankoa
sokeria tai hunajaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele liha ja ruskista palat parissa erässä paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada lihapalojen päälle. Lisää viini ja lihaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.

2. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta osa pois, ja lisää valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloitellut porkkanat, puolitetut sipulit ja pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet.

3. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan.

4. Ota kansi pois ja lisää pataan omenalohkot. Kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki: Lihapataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Suvun paras resepti bloggarit

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Mitä kevätkaalista?

    Lauantaina kaupasta tarttui mukaan kevätkaali. Mitä siitä voisi tehdä? En ole koskaan kaalista mitää......

  • Aloe Vera Gel

    Moi! Olen juonut päivittäin kohta 3 kk ajan Foreverliving Productin Aloe Vera Gel juomaa 30 ml päivä......

  • Helppo ja herkullinen jälkiruoka?

    Olisiko kenelläkään vinkkiä helppotekoiseen ja herkulliseen sekä näyttävään jälkiruokaan - suklaa ei......

  • Vihermoothiet

    Millaista vihermoothieta olette tehneet? Kesällä haluttaisi syödä ja juoda paljon mikä on vihreää.......