Lihapata uunissa

Lihapata uunissa 

yli 60 min
Keskitaso
Uunissa muhineessa lihapadassa on upea syksyinen aromi. Pataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua. Tämä pata on täydellistä sunnuntairuokaa!

Ainekset

noin 1 kg luista vasikanlihaa (lapaa tai potkaa)
1 kokonainen valkosipuli
2 isoa porkkanaa
10 pikkusipulia
3 pientä omenaa
200 g herkkusieniä
3 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
1 laakerinlehti
1 pala kanelitankoa
sokeria tai hunajaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele liha ja ruskista palat parissa erässä paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada lihapalojen päälle. Lisää viini ja lihaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.

2. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta osa pois, ja lisää valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloitellut porkkanat, puolitetut sipulit ja pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet.

3. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan.

4. Ota kansi pois ja lisää pataan omenalohkot. Kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki: Lihapataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua.

Syksyllä maistuvat erilaiset pataruoat:

Papu_jauhelihapata

Papu-jauhelihapata

761532-kanapata.jpg

Pollo alla veneta eli italialainen kanapata

986072-kasvis_linssipata,590.jpg

Kasvis-linssipata

Kotiliesi.fi: Ranskalainen burgundinpata

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat