Liha-makaronilaatikko

Ainekset

Määrä Aines
200 g makaronia
vettä + suolaa tai
lihalientä
1 sipuli
300 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
munamaito:
3 munaa
6 dl maitoa
suolaa
pinnalle:
voinokareita

Valmistusohje

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä. Valuta.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää jauheliha pienissä erissä pinnoitettuun paistinpannuun ja paista se kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon ruskistumaan. Mausta jauheliha maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja levitä sen päälle loput makaronit.

Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta munamaito maun mukaan suolalla ja kaada muiden aineiden päälle vuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.

Paista laatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan, kunnes munamaito on keskeltäkin hyytynyt.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Tommi Tuomi

Jätä kommentti

Osallistu keskusteluun (1 kommenttia)

kyösti123 (vierailija) 24.9.2014 08.31

Erittäin makoisa ruoka!!! <333 Nyt näen herkku-unia tästä!!

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Teekanne-kilpailu

 

Keventäjän parhaat reseptit

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Isoäidin menyy

    Räiskäleet maistuivat niin hyvälle, että haluaisin laittaa niitä vieraillekin, mutta en heidän odott......

  • Fazerin suklaa on pahaa!

    En ymmärrä miten joku voi oikeasti syödä Fazerin suklaata, sehän aivan mautonta ja jos jollekin mais......

  • Rahkan teko-ohje

    Hei, kysyisin tietääkö kukaan miten tehdään rahkaa? Olen muuttamassa ulkomaille maahan, jossa ei my......

  • Kouluruokaa edullisesti

    Olen ihmetellyt, kun kouluruokailua on pidetty aivan liian kalliina. On puhuttu, että aterian raaka-......