Liha-makaronilaatikko

Ainekset

Määrä Aines
200 g makaronia
vettä + suolaa tai
lihalientä
1 sipuli
300 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
munamaito:
3 munaa
6 dl maitoa
suolaa
pinnalle:
voinokareita

Valmistusohje

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä. Valuta.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää jauheliha pienissä erissä pinnoitettuun paistinpannuun ja paista se kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon ruskistumaan. Mausta jauheliha maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja levitä sen päälle loput makaronit.

Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta munamaito maun mukaan suolalla ja kaada muiden aineiden päälle vuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.

Paista laatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan, kunnes munamaito on keskeltäkin hyytynyt.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Tommi Tuomi

Jätä kommentti

Osallistu keskusteluun (1 kommenttia)

kyösti123 (vierailija) 24.9.2014 08.31

Erittäin makoisa ruoka!!! <333 Nyt näen herkku-unia tästä!!

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • G: Mitä kiellettyä ruokaa kaipaat?

    Olen vehnäallergikko ja ikävöin eniten Pälkäneen perunalimppua, tuoretta ranskanleipää ja lakua.