Lampaankare

Kommentoi juttua
Katsottu: 16010 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
500 g lampaan kyljysriviä (tai leikattuja kyljyksiä)
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, pippuria
silputtua rosmariinia

Valmistusohje

1. Poista kyljysrivistä ylimääräinen rasva ja kalvot. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, 1 tl hiutalesuolaa ja reilusti mustapippuria. Silppua sekaan tuoretta rosmariinia ja hiero öljy lihan pintaan. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kyljysrivi molemmin puolin. Jälkikypsennä 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kääri liha folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viiipalointia.

3. Jos teet kokonaisen kareen sijaan kyljyksiä, anna niiden maustua jonkin aikaa öljyssä ja paista valurautapannulla noin 5 minuuttia. Anna kyljystenkin tekeytyä jonkin aikaa folion sisällä ennen tarjoamista.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Norman Ojanen

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Suvun paras resepti

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Voiko mansikkahilloa pakastaa?

    Haluaisin keittää talveksi omatekoista mansikkahilloa. Minulla on kuitenkin niin vähän kylmäsäilytys......

  • Broilerin ohutleikkeet

    Ostin paketillisen marinoimattomia broilerin ohutleikkeitä ja kaipailisin uusia resepti-ideoita. Oma......

  • Piimälettujen ohje

    -80-luvun alussa sain piimälettujen ohjeen. Jauhoja oli, soodaa ja paistettiin voissa lettupannulla.......

  • mauttomat tomaatit!

    Miksi tomaateissa ei ole enää mitään makua? Nytkin menin tyhmänä ostamaan Pirkan pikkutomaatteja, j......