Lampaankare

Kommentoi juttua
Katsottu: 14900 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
500 g lampaan kyljysriviä (tai leikattuja kyljyksiä)
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, pippuria
silputtua rosmariinia

Valmistusohje

1. Poista kyljysrivistä ylimääräinen rasva ja kalvot. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, 1 tl hiutalesuolaa ja reilusti mustapippuria. Silppua sekaan tuoretta rosmariinia ja hiero öljy lihan pintaan. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kyljysrivi molemmin puolin. Jälkikypsennä 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kääri liha folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viiipalointia.

3. Jos teet kokonaisen kareen sijaan kyljyksiä, anna niiden maustua jonkin aikaa öljyssä ja paista valurautapannulla noin 5 minuuttia. Anna kyljystenkin tekeytyä jonkin aikaa folion sisällä ennen tarjoamista.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Norman Ojanen

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kisaan ja voita!

 

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Kuinka kypsäksi paistat lohen?

    Tällä hetkellä uunissa 180 asteessa n. kilon pala, sisälämpö saa olla 45 astetta. Lämpötila nousee v......

  • Juhlat ystäville

    Aion kutsua noin 10 ystävääni kotiini juhlimaan synttäreitäni. Vain kahvittelusta olisi kyse mutta h......

  • Kevään parsaherkut

    Parsasesonki on parhaimmillaan. Kuinka ellit laitatte parsaa? Maistuuko teille valkoinen vai vihreä ......

  • gluteenitonta kahvipöytään

    Ensiviikolla tulisi käymään vieraita ja siinä on myös henkilö joka saa syödä vain gluteenittomia tuo......