Lampaankare

Kommentoi juttua
Katsottu: 5811 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
500 g lampaan kyljysriviä (tai leikattuja kyljyksiä)
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, pippuria
silputtua rosmariinia

Valmistusohje

1. Poista kyljysrivistä ylimääräinen rasva ja kalvot. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, 1 tl hiutalesuolaa ja reilusti mustapippuria. Silppua sekaan tuoretta rosmariinia ja hiero öljy lihan pintaan. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kyljysrivi molemmin puolin. Jälkikypsennä 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kääri liha folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viiipalointia.

3. Jos teet kokonaisen kareen sijaan kyljyksiä, anna niiden maustua jonkin aikaa öljyssä ja paista valurautapannulla noin 5 minuuttia. Anna kyljystenkin tekeytyä jonkin aikaa folion sisällä ennen tarjoamista.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvaaja: Norman Ojanen

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • G: Mitä kiellettyä ruokaa kaipaat?

    Olen vehnäallergikko ja ikävöin eniten Pälkäneen perunalimppua, tuoretta ranskanleipää ja lakua.