Kvinoa-mustapapusalaatti

Kvinoa-mustapapusalaatti 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Vehnänalkioöljystä valmistettu kastike tuo salaatille mahtavan täyteläisen maun ja rutkasti hyvää tekevää E- vitamiinia, joka suojaa soluja hapettumiselta.

Ainekset

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 tl ras el hanout -maustesekoitusta
1/2 (150 g) tuorekurkkua
1 verigreippi
1 dl pehmeitä, kuivattuja taateleita
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua korianteria tai minttua
1 prk (400 g) mustia papuja
2 rkl kurpitsansiemeniä

Kastike

2 rkl vehnänalkioöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa tiheärei­käisessä siivilässä kylmällä vedellä. Kiehauta vesi katti­lassa. Lisää kvinoa ja ras el ha­nout ­-mausteseos. Keitä kan­nen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä se­ koittaen, kunnes vesi on imey­tynyt ja kvinoa on kypsää. Mausta halutessasi ripauksel­la suolaa. Jäähdytä.

2. Pese kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori veri­greippi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Viipaloi taatelit. Hienonna yrtit. Kaada pavut lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita ai­nekset kvinoan joukkoon.

3. Sekoita kastikeainekset kul­hossa. Kaada kvinoasalaatin joukkoon. Sekoita.

Kvinoa sopii salaatteihin:

parsakaali-papusalaatti

Parsakaali-papusalaatti

lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti

voimasalaatti - kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa ja linssejä

Voimasalaatti – kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa ja linssejä

Kotiliesi.fi: Kvinoa-nokkossalaatti

Tunnisteet

Avainsanat