Kupillinen suklaata ja rommikermaa

Kupillinen suklaata ja rommikermaa 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Joulun juhlaillallinen päättyy kupilliseen suklaata rommitujauksella maustettuna.

Ainekset

1 dl kuohukermaa
100 g 70 % tummaa chilillä maustettua suklaata
ripaus kardemummaa
1 rkl tomusokeria
1–2 rkl tummaa rommia

Pinnalle

1 dl kuohukermaa
ripaus sokeria
rouhittua suklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa, kardemumma ja tomusokeri. Anna suklaan sulaa välillä sekoitellen.

2. Kun seos on tasaista, mausta se tummalla rommilla.

3. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se ripauksella sokeria.

4. Kaada vielä lämmin suklaa pieniin kuppeihin, lusikoi päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Tarjoile heti.

Katso myös:

Kuuma suklaa, Ruoka.fi

Rommilla terästetty farisealainen kahvi, Ruoka.fi

Lämmin suklaajuoma, Kotiliesi.fi

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat