Kotitekoinen jäätelö

Kotitekoinen jäätelö 

6 annosta
yli 60 min
Helppo

Ainekset

3 keltuaista
3 valkuaista
2 dl tomusokeria
3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi. Lisää keltuaisseokseen valkuais- ja kermavaahdot.

2. Mausta massa valitsemallasi maulla ja nosta se jäätelökoneeseen tai pakasta jäätymisen kestävässä, kannellisessa rasiassa. Sekoita pakastuksen aikana aineksia pari kertaa, jotta seokseen ei muodostu jääkiteitä. Pakastuminen kestää tunteja, joten massa on järkevintä laittaa pakastimeen jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

Vinkki: Mausta perusjäätelö esimerkiksi rouhitulla suklaalla tai keksinmuruilla, kookosjauheella, vaniljalla, pähkinänpalasilla tai lorauksella likööriä. Mansikkajäätelö syntyy, kun soseutat litran tuoreita mansikoita ja sekoitat
soseen perusjäätelömassaan, ajat jäätelöksi koneella tai pakastat.

Avainsanat