Kisir eli bulgursalaatti

Kisir eli bulgursalaatti 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

200 g bulguria
1 porkkana
pala punakaalia
1 sipuli
pala kurkkua
silputtua persiljaa ja minttua
1 dl oliiviöljyä
1 tl tai maun mukaan chilirouhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl paprikapyreetä (etnisistä kaupoista)
1 1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Turkkilainen Kisir eli bulgursalaatti on ruokaisa ja mukavan raikas.

1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Lisää silputtu tai raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja yrtit.

3. Sekoita oliiviöljyyn pyreet, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

4. Koristele kisir persilja-minttusilpulla. Voit myös lisätä pinnalle jogurttiraitoja ja tomaattia.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat