Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Kylmä keitto valmistuu nopeasti tehosekoittimen avulla.

Ainekset

2 kypsää avokadoa
1 pieni omena
1 dl saksanpähkinöitä
3 rkl limetinmehua
4 dl luomukookosmaitoa
noin 2 dl vettä
1/4 tl suolaa
1/2 tl roseepippuria
1 dl hienonnettua korianteria

Pinnalle

seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

51. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Hal­kaise omena, leikkaa puolik­kaat lohkoiksi ja poista sie­menkodat. Lisää omenalohkot ja saksanpähkinät tehosekoit­timen kulhoon.

2.Purista päälle limetinme­hua. Lisää kookosmaito, vesi, suola, roseepippuri ja hienon­nettu korianteri. Soseuta te­hosekoittimessa tasaiseksi keitoksi. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa vielä hu­najalla ja suolalla.

3. Kaada keitto keittokulhoi­hin. Valuta päälle hieman see­saminsiemenöljyä ja halutes­sasi rouhittua saksanpähki­nää ja korianteria.

Pehmeä avokado sopii keittoihin:

Avokado-pinaattikeitto

Avokado-pinaattikeitto

avokado-kurkkukeitto mätikoristein

Kylmä avokado-kurkkukeitto

päärynä-avokadokeitto

Päärynä-avokadokeitto

Kotiliesi.fi: Kylmä avokadokeitto

Tunnisteet

Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat