Kevyt pasha

Kommentoi juttua
Katsottu: 2249 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
5 liivatelehteä
vettä
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 dl mantelilastuja
1 dl rusinoita
1 sitruunan mehu
koristeeksi:
pääsiäismakeisia

Valmistusohje

Jos perinteinen pashan resepti tuntuu liian tuhdilta, kokeile kevyt pasha reseptiä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Mausta maitorahka sokerilla,vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Lisää vanilliinivaahto, mantelilastut sekä rusinat maitorahkan joukkoon ja sekoita hyvin. 

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. 

Kumoa rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään, kahvinsuodattimeen tai puhtaaseen kukkaruukkuun. Taittele sideharson reunat pashan päälle. Nosta muotti reunalliseen astiaan. 

Anna pashan seistä ja kiinteytyä jääkaapissa noin vuorokausi. Avaa pashan päälle taiteltu sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastiaan. Poista ensin muotti ja sitten sideharso varovasti. Koristele vati pääsiäismakeisilla.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Colourbox

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Teekanne-kilpailu

 

Keventäjän parhaat reseptit

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Isoäidin menyy

    Räiskäleet maistuivat niin hyvälle, että haluaisin laittaa niitä vieraillekin, mutta en heidän odott......

  • Fazerin suklaa on pahaa!

    En ymmärrä miten joku voi oikeasti syödä Fazerin suklaata, sehän aivan mautonta ja jos jollekin mais......

  • Rahkan teko-ohje

    Hei, kysyisin tietääkö kukaan miten tehdään rahkaa? Olen muuttamassa ulkomaille maahan, jossa ei my......

  • Kouluruokaa edullisesti

    Olen ihmetellyt, kun kouluruokailua on pidetty aivan liian kalliina. On puhuttu, että aterian raaka-......