Kevyt pasha

Kevyt pasha 

12 annosta
vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

5 liivatelehteä
vettä
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 dl mantelilastuja
1 dl rusinoita
1 sitruunan mehu

koristeeksi:

pääsiäismakeisia

Valmistusohje

Jos perinteinen pashan resepti tuntuu liian tuhdilta, kokeile kevyt pasha reseptiä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Mausta maitorahka sokerilla,vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Lisää vanilliinivaahto, mantelilastut sekä rusinat maitorahkan joukkoon ja sekoita hyvin. 

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. 

Kumoa rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään, kahvinsuodattimeen tai puhtaaseen kukkaruukkuun. Taittele sideharson reunat pashan päälle. Nosta muotti reunalliseen astiaan. 

Anna pashan seistä ja kiinteytyä jääkaapissa noin vuorokausi. Avaa pashan päälle taiteltu sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastiaan. Poista ensin muotti ja sitten sideharso varovasti. Koristele vati pääsiäismakeisilla.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat