Kevyt pasha

Kommentoi juttua
Katsottu: 5136 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
5 liivatelehteä
vettä
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 dl mantelilastuja
1 dl rusinoita
1 sitruunan mehu
koristeeksi:
pääsiäismakeisia

Valmistusohje

Jos perinteinen pashan resepti tuntuu liian tuhdilta, kokeile kevyt pasha reseptiä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Mausta maitorahka sokerilla,vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Lisää vanilliinivaahto, mantelilastut sekä rusinat maitorahkan joukkoon ja sekoita hyvin. 

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. 

Kumoa rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään, kahvinsuodattimeen tai puhtaaseen kukkaruukkuun. Taittele sideharson reunat pashan päälle. Nosta muotti reunalliseen astiaan. 

Anna pashan seistä ja kiinteytyä jääkaapissa noin vuorokausi. Avaa pashan päälle taiteltu sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastiaan. Poista ensin muotti ja sitten sideharso varovasti. Koristele vati pääsiäismakeisilla.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Colourbox

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kisaan ja voita!

 

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Kuinka kypsäksi paistat lohen?

    Tällä hetkellä uunissa 180 asteessa n. kilon pala, sisälämpö saa olla 45 astetta. Lämpötila nousee v......

  • Juhlat ystäville

    Aion kutsua noin 10 ystävääni kotiini juhlimaan synttäreitäni. Vain kahvittelusta olisi kyse mutta h......

  • Kevään parsaherkut

    Parsasesonki on parhaimmillaan. Kuinka ellit laitatte parsaa? Maistuuko teille valkoinen vai vihreä ......

  • gluteenitonta kahvipöytään

    Ensiviikolla tulisi käymään vieraita ja siinä on myös henkilö joka saa syödä vain gluteenittomia tuo......