Keitetyt ravut rapujuhliin

Keitetyt ravut rapujuhliin 

yli 2h
Keskitaso
Keitetyt ravut ovat loppukesän odotettu herkku!

Ainekset

30–40 rapua
6 l vettä
240 g (2 dl) karkeaa suolaa
3 sokeripalaa
iso puntti kruunutilliä

Valmistusohje

1. Tarkista, että ravut ovat varmasti eläviä. Huuhtele ravut huolella.

2. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää iso tillinippu veteen ja keitä 5–10 minuuttia. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla nesteeseen. Lisää päälle uusi tillinippu. Keitä rapuja koosta riippuen 8–10 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

3. Poista tillit keittovedestä ja nosta kattila jäähtymään mahdollisimman viileään paikkaan. Lisää liemeen uudet tillit ja ota ne pois, kun ravut ovat jäähtyneet. Tarjoa ravut viileinä 6–12 tuntia keittämisestä.

Herkkuja ravuista:

788882-ayriaispasta.jpg

Äyriäispasta

977967-karibialaiset_Jattiravut.jpg

Karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt

927648-rapuleipa.jpg

Helppo rapusalaatti

Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat